Senatorul Gavril Mîrza şi deputatul Ioan Stan, achitaţi în dosarul ARMONIA


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza şi vicepreşedintele organizaţiei, deputatul Ioan Stan, au fost achitaţi, marţi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care erau acuzaţi că ar fi determinat mai multe firme să sponsorizeze partidul, în mod indirect, prin intermediul unei fundaţii, decizie de achitare primind şi fostul lider al filialei social-democrate, Petru Ştirbu. Atât Mîrza, cât şi Stan, consideră că instanţa a făcut dreptate şi că ceea ce au susţinut, că sunt nevinovaţi, a fost constatat şi de justiţie.

Senatorul Gavril Mîrza a declarat că a constatat „cu satisfacţie” cum instanţa a făcut dreptate „într-un dosar total politic”. El a subliniat că Fundaţia Armonia a contribuit la salvarea vieţii unor persoane, plătindu-le intervenţii chirurgicale în străinătate, că a oferit burse unor studenţi orfani, că a desfăşurat activităţi culturale şi că a sprijinit românii din zona Cernăuţi, dar că a şi editat mai multe cărţi. „Printre cele 32 de cărţi editate, două aveau în titlu referiri la social-democraţie, dar au fost şi cărţi despre liberalism sau activitatea regelui Carol”, a spus Mîrza. El a arătat că instanţa a făcut dreptate. „Ar fi fost culmea ca, în mileniul trei, cineva să fie condamnat pentru că editează cărţi”, a spus senatorul PSD.

La rândul său, deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat că hotărârea instanţei dovedeşte că ceea ce a susţinut, nevinovăţia, a fost confirmat de justiţie.


Intră acum și în grupul de