Lege inițiată de Ioan Stan votată de Senat: Liceele agricole vor trece, de la 1 septembrie, în subordinea direcțiilor județene de agricultură


Intră acum și în grupul de

Senatul a votat, luni, o modificare a Legii educației naționale inițiată  de senatorul PSD de Suceava IoanStan prin care liceele agricole trec în subordinea direcțiilor agricole.

Stan a anunțat, în calitate de inițiator a legii de modificare și completare a Legii Educației Naționale, nr. 1/2011, că aceasta a fost votată luni, de Senat, în calitate de cameră decizională.

El a precizat că, potrivit acestei modificări, începând cu data de 1.09.2019 liceele care au exclusive profil și specializari agricole, instituții publice cu personalitate juridica aflate în subordinea consiliilor locale trec în subordinea direcțiilor pentru agricultura județene și a municipiului București.

Senatorul Ioan Stan a arătat că mai ales în zona rurală, aceste licee sunt într-o stare de degradare avansată și cu baza materiala total insuficientă pentru pregătirea elevilor și că este binevenită această trecere în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În lege mai este prevăzut faptul că direcțiile de agricultură județene în colaborare cu inspectoralele școlare județene asigură și coordonarea disciplinelor tehnice și practicii de specialitate a liceelor agricole.

Potrivit senatorului sucevean în lege se face referire la funcționarea și organizarea liceelor agricole, dar mai ales că finanțarea liceelor se realizează din venituri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a Ministerului Educației Naționale cât și din venituri proprii sau prin parteneriate publice private.(T.B.)


Intră acum și în grupul de