Cătălin Nechifor, la Realitatea TV: Protestul lui Mandachi este civic. Nu interesează pe nimeni dacă mai mulți primari nu lucrează 15 minute, dar e BUM dacă se opresc rețele de restaurante sau farmacii. Este un strigăt din toți rărunchii că de trei ani de zile în județul Suceava nu s-a mișcat nimic în afară de acest metru de autostradă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, marți, la Realitatea TV că, din nefericire, în județul Suceava nu s-a construit nimic în materie de drumuri în afară de acel metru de autostradă realizat de tânărul antreprenor sucevean Ștefan Mandachi și consideră că protestul lansat de acesta este un strigăt din toți rărunchii față de situația actuală.

Nechifor a spus că presiunea populației privind necesitatea dezvoltării infrastructurii rutiere este resimțită în toate mediile.

El a arătat că ultimii trei ani nu s-au mai făcut investiții și asta este deja vizibil.

„Mă uitam și la protestul care a început  la Suceava cu tânărul Ștefan Mandachi pe care îl știu într-o oarecare măsură, pentru că i-am cunoscut familia foarte bine. Este un strigăt din toți rărunchii pentru că într-adevăr așa ceva nu se mai poate. Oamenii investesc în România, vor să creeze locuri de muncă, vrem cu toții să trăim aici, dar lipsa de interes a Ministerului Transporturilor este foarte foarte cruntă. În urmă cu trei-patru zile a fost ministrul Cuc la Suceava unde a vizitat șantierele pe care nu s-a mișcat nimic de trei ani de zile. De trei ani de zile în Suceava nu s-a mișcat un centimetru. Singurul metru a fost făcut de domnul Mandachi. Plătești taxe, impozite, îți pui speranță, faci investiții, dar statul nu vine cu nimic. Lucrul acesta trebuie categoric schimbat”, a spus Nechifor.

El a reamintit că Guvernul actual a refuzat să acceseze fonduri europene pentru autostrada Moldovei și pentru spitalul regional Iași.

Nechifor a explicat că protestul lui Ștefan Mandachi este unul civic și că trebuie să rămână așa.

„Dacă primarii sau politicienii nu muncesc un sfert de oră nu se întâmplă nimic. Important este că cei din privat, dacă opresc lucrul, este „bau” pentru că dacă 40 de restaurante, nu știu câte lanțuri de farmacii suspendă activitatea, pierdem noi cu toții. E un semnal foarte puternic și trebuie să rămână așa. Nu politicul, cu societatea civilă trebuie să se implice”, a spus Nechifor (T.B.)


Intră acum și în grupul de