Flutur va pune în atenția lui Manfred Weber, la Summit-ului PPE de la București, problema autostrăzii dintre Moldova și Ardeal și propune parteneriate Est-Vest pe modelul Bucovina-Schwaben. El va prezenta conducerii PPE proiectele de succes ale administrațiilor locale liberale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Ligii Aleșilor Locali din PNL, va transmite candidatului PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, nevoia zonei Moldovei de autostradă Est-Vest și care sunt pârghiile pe care Comisia Europeană le are pentru realizarea acestei investiții, dar și o sugestie privind modificarea modului de finanțare a proiectelor europene astfel încât aceastea să fie considerate eligibile în funcție de nevoile locale și regionale.

Gheorghe Flutur este organizatorul principal în calitate de președinte al Ligii Aleșilor Locali din PNL Summit-ului Partidului Popular European care se va desfășura în week-end la București în prezența lui Manfred Weber, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, a secretarului general al PPE, Antonio Lopez, a patru mii de aleși locali din România, dar și a unor primari din țări ale UE, cum sunt primarul Madridului, Manuela Carmena, sau al Atenei, Giorgos Kaminis.

Flutur a spus că în urmă cu două luni a început organizarea acestui eveniment împreună cu Secretariatul General al PPE și cu staff-ul tehnic de la Bruxelles al PPE.

„S-a lucrat intens la organizarea acestui eveniment. Ca noutate, vom prezenta un proiect pe care l-am coordonat în care vom prezenta proiecte de succes a administrației liberale locale și județene din România”, a spus Flutur.

El a explicat că fiecare regiune de dezvoltare va avea câte un stand cu proiecte de succes în care două mai reprezentative vor fi prezentate conducerii PPE și lui Manfred Weber, iar celelalte vor fi prezentate în format electronic.

Flutur a menționat că pe regiunea Nord Est va prezenta proiectele de succes din fiecare județ, iar din Suceava va fi prezentat Spitalul Județean de Urgență Suceava cu transformările din ultimii zece ani de când a trecut din subordinea Ministerului Sănătății în cea a administrației județene condusă de PNL și modernizarea Aeroportului Suceava cu efecte benefice pentru populație.

El a mai declarat că va adresa câteva întrebări și sugestii conducerii PPE și în special  lui Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Astel, prima întrebare se referă la pârghiile pe care le poate avea Comisia Europeană asupra României legate de construcția autostrăzii Est-Vest, între Moldova și Ardeal ca să nu mai fie lăsată în urmă această regiune de Nord-Est și zona Moldovei unde, din păcate se mărește decalajul față de Ardeal, a spus Flutur.

El va mai sugerea și ca finanțarea de proiecte să se facă pe principiul de jos în sus.

„Dacă Bucovina are inițiative pe turism, pe produse ecologice, pe agricultură și industrie alimentară și avem inițiative, să fim eligibili în aceste domenii, așa cum alții pot avea prioritate pe alte domenii”, a spus Flutur.

Totodată, el propune parteneriate Est-Vest pe modelul Bucovina-Schwaben.

„Aș dori să se extindă la nivelul întregii țări ca regiuni din Est să aibă parteneriate pragmatice cu regiuni din Vestul Europei. Astfel, pot deveni o școală și un stimulent de dezvoltare pentru regiuni din Est”, a spus Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur a spus că va prezenta în fața conducerii PPE concluziile privind implicarea aleșilor locali în dezvoltarea României.

„Acolo unde există administrații liberale se simte modernizarea și dezvoltarea”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de