Deputatul PSD Maricela Cobuz salută decizia Guvernlui de a reînființa magazinele tip Alimentara și Aprozar care vor fi un concurent al hipermarketurilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susținut în Camera Deputaților o declarație politică prin care a salutat reînființarea magazinelor tip Alimentara și Apozar prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea care, după opinia sa reprezintă un pas important spre o alimentație mai sănătoasă și o măsură importantă pentru fermierii români.

Magazinele Alimentara și Aprozar au funcționat în perioada comunistă și erau magazine de comercializare a produselor alimentare, respectiv agroalimentare, iar în prezent în muzee mai sunt prezentate acest tip de magazine.

Ministrul actual al Agriculturii, Petre Daia, susține că deschiderea magazinelor de tip Alimentara și Aprozar ce vor fi deținute de Casa de Comerț Agroalimentar Unirea este singura măsură care poate să-i facă pe marii comercianți să reducă prețurile la fructe, legume și produse românești.

În cadrul declarației politice deputatul Maricela Cobuz a precizat că Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre de Guvern, înființarea Societății Naționale ”Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, ca un mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.

Înființarea Casei de Comerț Agroalimentare UNIREA a fost un obiectiv asumat de către Guvernul PSD-ALDE prin Programul de Guvernare, obiectiv ce a fost îndeplinit, spune deputatul suceavean.

„S-a constituit Casa Agroalimentară ca o societate pe acțiuni cu capital integrat de stat și va funcționa ca oricare altă societate pe piață, cu scopul de a prelua produsele de la producători spre a le vinde pe piețele interne și externe.

Astfel, vor fi înfiinţate magazine de stat cu produse exclusiv româneşti, prin care se doreşte scoaterea din piaţă a intermediarilor de produse agricole, dar şi o alternativă care să concureze cu hipermarketurile”, a spus Cobuz..

Prin îndeplinirea acestui obiectiv, Guvernul României contribuie la promovarea și valorificarea produselor autohtone către marile piețe externe. Politicile agricole şi de dezvoltare rurală implementate de executiv constituie stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creştere economică.

Mai mult decât atât, se are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin care se va asigura buna funcționare a magazinelor, depozitelor și a centrelor de colectare a produselor agricole, a menționat deputatul.

De asemenea Maricela Cobuz a mai precizat faptul că prin îndeplinirea acestui obiectiv se va contribui la introducerea pe piață a produselor alimentare sănătoase, iar agricultorii români vor avea posibilitatea de  a-și vinde produsele cultivate în magazine, dar nu mai departe de o rază de 100 de km, astfel încât să se asigure produse proaspete, de calitate și atractive pentru consumatori.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie și medic pediatru, deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, precizează că va încuraja și va susține politic alimentația sănătoasă din România.(T.B.)


Intră acum și în grupul de