O firmă suceveană, singurul ofertant pentru lucrările de reabilitare a sediului Primăriei Suceava. Valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că speră că sediul Primăriei Suceava va fi reabilitat printr-un proiect cu finanțare europeană după ce a fost depusă o ofertă pentru aceste lucrări.

„Avem o ofertă depusă după actualizarea indicatorilor. Este vorba de Loial Impex SRL Suceava cu doi subcontractanți, Casa Grup SRL și Euro Design SRL, ambele din Suceava. Valoarea estimată a investiției este de 6,6 milioane de lei fără TVA”, a spus primarul.

El a menționat că își dorește să fie o ofertă eligibilă, corectă, în conformitate cu caietul de sarcini în așa fel încât să se poată demara acest proiect important de reabilitare a sediului Primăriei.

„Avem multă treabă și ne vom reorganiza aici, ne vom muta dintr-un birou în altul până o scoatem la capăt”, a spus Lungu.

De menționat este că la licitațiile organizate de municipalitate pentru acest proiect nu s-a prezentat nimeni, iar în luna ianuarie au fost reactualizați indicatorii tehnic-economici.

Reabilitarea sediului Primăriei Suceava este primul proiect cu finanțare europeană din actualul exercițiu financiar 2014-2020 semnat de municipalitatea suceveană prin Programul Operațional Regional și face parte din axa 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Proiectul prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde, a sistemelor de ventilație și climatizare, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică, achiziția și instalarea de sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice, înlocuirea lifturilor, a circuitelor electrice, lucrări de reparații și izolații, montarea unei pompe de căldură sol-apă, înlocuirea caloriferelor cu ventiloconvectoare.(T.B.)


Intră acum și în grupul de