Virginel Iordache (PSD) vrea să devină viceprimar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Virginel Iordache, vizează un post de viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, după ce la nivel naţional, PD-L şi PSD încearcă să refacă majorităţile în Consiliile Judeţene şi cele locale unde PSD sau PNL deţin supremaţia.
La nivelul judeţului Suceava s-a mai încercat odată, în urmă cu aproximativ o lună de zile, ca PSD Suceava să obţină un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, la acea vreme eforturile fiind făcute pentru consilierul judeţean, Corneliu Popovici. Acestuia i s-a oferit în schimb, între timp, un post de secretar de stat la Ministerul Turismului şi PSD Suceava a renunţat, deocamdată, la idee. Povestea cu refacerile majorităţilor în CJ şi CL este destul de complicată, mai ales că atât PSD, cât şi PD-L au făcut înţelegeri cu PNL la alegerile locale, care acum ar trebui să fie denunţate. Liderul naţional al PSD, Mircea Geoană, a anunţat însă că nu e de acord ca aceste înţelegeri să pice şi le-a cerut liderilor judeţeni să renunţe la ideea de a reface majorităţile. Numai că lucrurile la Suceava sunt altfel, în sensul că PD-L, la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, a câştigat CL cu peste 50 % din fotoliile de consilieri şi are ambii viceprimari.
Surse convergente din PD-L şi PSD ne-au declarat că la Suceava se poartă discuţii cu privire la alegerea lui Virginel Iordache în funcţia de viceprimar al CL, acesta fiind de altfel interesat de acest post, dar şi de cel de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Aceleaşi surse ne-au declarat că „atacurile” pe care Iordache le-a „executat” la adresa executivului local sucevean, din ultimele conferinţe de presă ale PSD, nu au fost întâmplătoare. Mediile politice sucevene dau ca probabilă sacrificarea viceprimarului PD-L-ist, Lucian Harşovschi. Surse din „piaţa politică suceveană” susţin că acesta din urmă a fost deja informat despre mutările posibile şi că în caz că se ajunge la o anumită înţelegere, favorabilă PD-L, în sensul că democrat-liberalii vor primi în schimb un fotoliu de direcţie descentralizată, ar putea să lase biroul pentru Iordache. Deocamdată, Iordache a refuzat să comenteze aceste ipoteze.


Intră acum și în grupul de