Prefectul ia măsuri în vederea combaterii vânzării ilegale a cărnii de cal în judeţ

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunţat marţi, că în judeţ va fi pus în aplicare un plan de combatere a vânzării ilegale a cărnii de cal, în condiţiile în care, potrivit conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, acest fenomen a luat amploare în ultima perioadă.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural ce s-a desfăşurat marţi, directorul executiv al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a sesizat amplificarea fenomenului de comercializare ilegală a cărnii de cal, existând riscul îmbolnăvirii populaţiei, iar prefectul a convocat conducerile Direcţiei Sanitar Veterinare, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean în vederea stabilirii măsurilor de prevenire şi stopare a acestui tip de acţiuni.
Totodată, până în 2 martie directorul DSVSA Suceava trebuie să prezinte prefectului măsurile ce se vor trebui adoptate de primari pentru amenajarea punctelor de tăiere a mieilor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.
Popescu a mai solicitat conducerii DSVSA Suceava efectuarea unui studiu pentru a se cunoaşte numărul unităţilor de procesare de carne şi lapte din judeţ şi numărul de animale ce pot fi sacrificate sau de la care se poate obţine lapte pentru aprovizionarea la capacitate a unităţilor de procesare nou înfiinţate, precum şi pentru a se stabili deficitul de materie primă pentru acestea.