Gripa începe să facă ravagii prin judeţ


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor de gripă creşte de la o săptămână la alta, cifra neconfirmată încă fiind de 42. Săptămâna trecută s-au înregistrat în judeţ alte 13 cazuri suspecte de gripă, din care 10 au fost internate, acestea adăugându-se celor 18 cazuri raportate în săptămâna anterioară. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a precizat marţi, că au fost prelevate probe de la persoanele internate, şi trimise pentru investigaţii de laborator la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Alexandru Lăzăreanu a declarat că din cele 13 cazuri, doi sunt copii de 5 şi 14 ani, iar alte 11 persoane au vârste între 15 şi 64 ani. Acesta a mai precizat că 12 bolnavi sunt din teritoriul Sucevei şi unul din zona Rădăuţi. Cazurile suspecte de gripă au început să apară în urmă cu trei săptămâni, în prima fiind semnalate 11 cazuri suspecte, 6 fiind confirmate deja de Institutul Cantacuzino. Numărul cazurilor de gripă din judeţ se ridică în total la 42, dar nu toate sunt confirmate încă de către rezultatele Institutului Cantacuzino Bucureşti, acestea urmând să apară în zilele următoare.

Pe lângă gripă, în ultima săptămână s-au centralizat la DSP Suceava şi 2.369 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare, din care 79 spitalizate din cauza gravităţii şi 877 de pneumonii şi bronhopneumonii, cu 141 internări, cifre considerate în limitele normale pentru această perioadă.

Şeful DSP Suceava a ţinut să precizeze că încă nu se impune instalarea carantinei în spitalele judeţului, având în vedere că numărul cazurilor de gripă nu este foarte mare.


Intră acum și în grupul de