Mihai Aurel Steiciuc şi-a anunţat candidatura la preşedinţia organizaţiei PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Mihai Aurel Steiciuc, membru al Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava, şi-a anunţat vineri candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava, deocamdată el fiind singura persoană care şi-a depus candidatura până acum pentru alegerile ce sunt programate a avea loc pe 28 martie. Mihai Steiciuc a spus într-o conferinţă de presă la care au participat mai mulţi lideri locali suceveni, că a decis să-şi depună candidatura deoarece este momentul, din punctul său de vedere, ca şi loialitatea faţă de partid să îşi găsească răsplata în jurul personalităţii sale. Anunţul lui Steiciuc este oarecum surpinzător, mai ales că preşedintele interimar, Alexandru Ştefan Băişanu, era lansat deja în cursă ca potenţial câştigător şi toate negocierile în interiorul partidului se duceau de la această „axiomă”.

„Băişanu este liberal în devenire. Are loc în echipa noastră oricând. Nu am discutat încă acest subiet cu el, dar fiecare are loc în echipa liberală. Numai să îl onoreze”, a spus Steiciuc. De altfel, se pare că dorinţa lui Băişanu de a pune mâna pe preşedinţia PNL Suceava a jucat rolul de catalizator pentru liberalii mai vechi, iar pretenţiile preşedintelui interiimar au fost de natură a-i determina pe liderii cu state vechi în partid să se „regăsească” şi să încerce, după foarte mult timp de altfel, să devină cu adevărat o echipă performantă. “Valul de trădări succesive din ultimii ani ne-au făcut să ridicăm la nivel de atribut loialitatea faţă de partid”, a mai spus Steiciuc. De altfel, cei prezenţi nu au făcut altceva decât să confirme faptul că echipa care se construieşte în jurul lui Steiciuc este formată din reprezentanţii tuturor fracţiunilor din PNL Suceava şi că deocamdată doar 200 din cei peste 800 de membri ai organizaţiei nu au reprezentant în conducerea viitoare.
Este foarte probabil ca Alexandru Băişanu să nici nu mai dorească să candideze în aceste condiţii şi să asistăm în perioada următoare la plecarea sa din PNL Suceava. Surse din PSD susţin că Băişanu tratează cu liderii social-democraţi suceveni venirea pe un post de conducere în cadrul organizaţiei judeţene.
Aceleaşi surse ne-au spus că un post de vicepreşedinte la nivel judeţean este oricând disponibil pentru oameni cu potenţial. Va fi extrem de interesant de văzut dacă Băişanu va accepta oferta PSD Suceava, în condiţiile în care social-democraţii pregătesc deja săbiile pentru confruntările ce vor veni, iar Băişanu a fost unul dintre puţinii lideri care i-au putut ţine piept lui Gheorghe Flutur, preşedintele PD-L Suceava. Mai mult, alegerile la PSD sunt programate a avea loc abia în luna aprilie, în a doua jumătate.

Dacă sunteţi convins că Ştefan Băişanu părăseşte partidul, votaţi la secţiunea SONDAJ


Intră acum și în grupul de