Consilierii judeţeni ai PD-L şi PSD s-au luat la ceartă în plenul CJ


Intră acum și în grupul de

Între PSD şi PD-L, cel puţin la nivelul Consiliului Judeţean Suceava, nu prea poate fi vorba despre parteneriat sau coaliţie. Şedinţa de vineri a CJ a fost destul de tensionată, mai ales la punctul 8 de pe ordinea de zi, când a trebuit dezbătut un proiect de HCJ privind reorganizarea centrelor de protecţie socială a persoanelor adulte cu personalitate juridică, în centre fără personalitate juridică în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Spiritele s-au inflamat extrem de tare atunci când consilierii PSD au citit expunerea de motive semnată de vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie (PD-L) şi în care se spunea, printre altele, că în urma unei analize comparative făcută la nivelul anilor 2007 şi 2008 “s-a constatat o creştere a cheltuielilor în proporţie de aproximativ 165 %, la nivelul centrelor care de la data de 1 ianuarie 2008 (la momentul în care preşedinte al CJ era PSD-istul Gavril Mîrza-n.n.) au fost reorganizate în unităţi cu personalitate juridică”.
Consilierul PSD, Carmen Agoutin, a fost cea care a cerut amânarea votării acestui proiect pe motiv că argumentaţia nu este corect realizată şi că prin această nouă reorganizare cheltuileile vor fi în realitate mult mai mari. Agoutin a fost foarte vehementă în a-şi susţine punctul de vedere şi i-a avut de partea sa pe ceilalţi 13 consilieri social-democraţi, dar şi pe cei 4 consilieri PNL.
La final, când s-a supus la vot atât amânarea, cât şi votul pentru proiectul de Hotărâre, “armata celor 17 consileiri PD-L” au votat după cum a ridicat mâna preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, astfel încât PSD s-a văzut ridiculizat în plenul CJ, fiind pentru prima dată când coaliţia nu funcţionează la Suceava, cel puţin în mod oficial.
De altfel, Gheorghe Flutur a şi savurat victoria la următoarele puncte de pe ordinea de zi, când s-a intrat la votat “în unanimitate” spunând că “am revenit la normalitate!!!”.


Intră acum și în grupul de