Traseul șoselei de centură a Sucevei a fost ales exclusiv pentru exproprieri de milioane de euro, susține Cătălin Nechifor: Nici nu vă închipuiți câte milioane de euro s-au luat de la statul român pentru râpele alea pe care niciun om normal la cap nu le-ar fi cumpărat. Acum se fac încă 8000 de piloni forați la 14 metri adâncime pentru consolidări


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin  Nechifor, deputat Pro România, a declarat, vineri, că traseul total impropriu ales pentru centura Sucevei a făcut ca acum să fie nevoie de 8000 de piloți forați la 14 metri adâncime.

„E de câteva ori decât centura Sucevei. Mă întreb care a fost nemernicul care a decis traseul total impropriu”, a spus Nechifor care a menționat că în mandatul său s-au finalizat 6 kilometri din această șosea, dar că pentru restul a fost necesară reproiectarea.

Liderul sucevean al Pro România a arătat că atunci când primarul Ion Lungu spune că a trasat la pas traseul șoselei de centură a fost cam arogant pentru că a încercat să-și asume proiectul, dar că interesele au fost în mod principal financiare.

„Traseul pe care s-a ales această centură trecea prin foarte multe proprietăți cu valoare extrem de scăzută pentru că niciun om normal la cap nu și-ar fi cumpărat pe râpele de la Hagigadar decât dacă știa că se face centura. Am lista cu beneficiarii de multe milioane. Nici nu vă închipuiți câte milioane de euro s-au luat de la statul român, pe banii noștri, pe acele exproprieri pentru a putea trece acel teren din zona privată în zona publică”, a spus Nechifor.

El a reamintit că în 2016 a dat de înțeles că avea informații că la acel moment centura se scufundase, pentru că erau greșeli enorme care se vedeau cu ochiul liber și că erau 16 falii de forfecare, era și un stâlp al Eletrica în prag să se prăbușească.

Nechifor a mai spus că a asistat la discuții cu CNAIR legate de reproiectarea  pe puțini bani făcută din birou din București, iar cei din companie au fost nemulțumiți și au cerut un studiu suplimentar cu date din teren.

„În baza acelor rapoarte se lucrează centura și am rămas marcat că e vorba de 8000 de puțuri forate de adâncime”, a spus Nechifor.

El a menționat că la Ciprian Porumbescu, drumul județean făcut în mandatul său  are puțuri forate la adâncime, dar că e vorba de un număr de câteva zeci de astfel de puțuri forate la un drum cu o lungime de 5 kilometri, comparabil cu ceea ce a rămas de finalizat la șoseaua de centură.

Cătălin Nechifor a mai spus că în calitate de deputat a încercat să obțină informații despre ceea ce s-a întâmplat la proiectul șoselei de centură a Sucevei, dar faptul că nu a găsit răspunsuri oficiale îl face  să creadă că acolo e „o mafie completă”.

„Cert este că în loc de 200 de milioane, centura costă 400 de milioane”, a mai spus Nechifor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de