Tăieri ilegale de arbori la Sucevița într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Marginea. Garda Forestieră Suceava a sesizat Poliția care a deschis un dosar penal

Garda Forestieră Suceava a anunțat, vineri, că a efectuat verificări ale respectării regulilor silvice de exploatare a masei lemnoase din fondul forestier național.

În urma controalelor efectuate, în fondul forestier administrat de către ocolul silvic Marginea, pe raza localității Sucevița,  au fost identificare tăieri de arbori fără drept, situate în parchetul de exploatare a masei lemnoase, locație în care își desfășura activitatea un operator economic din Sucevița.

Sursa citată arată că la fața locului, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Suceava, în vederea efectuării cercetărilor specifice.

 În urma cercetărilor efectuate au fost identificate 10 cioate provenite din tăierea fără drept a unui număr de 10 arbori cu un volum tăiat ilegal de 21,76 mc și o valoare totală a prejudiciului de 18.027 lei.

În această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori care va fi soluționat procedural.(N.B.)