Senatorul Tiberiu Prodan a ratat ocazia de a fi numit preşedinte interimar al PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a încercat luni după amiază, să schimbe conducerea interimară a Organzaţiei Judeţene Suceava şi să îl numească pe senatorul sucevean, Tiberiu Prodan, în funcţia de preşedinte interimar în locul deputatului de Iaşi, Relu Fenechiu. Liderul naţional al PNL a propus în Biroul Permanent Central înlocuirea lui Fenechiu, dar mai mulţi membri ai BPN, printre care Relu Fenechiu si Cristian Adomniţei, s-au opus, invocând diverse prevederi statutare, cum ar fi că schimbarea nu se poate face cu 6 luni înainte de Congres. Discuţia pe subiectul schimbării de la Suceava a pornit după ce Romeo Stavarache (primar al Bacăului), preşedinte interimar al PNL Neamţ, a spus că vrea să renunţe la coordonarea filialei nemţene, datorită insuficienţei timpului pentru performanţă politică.

Surse din BPN ne-au spus că Relu Fenechiu a părăsit la un moment dat sala de şedinţă, a trântit uşa în urma sa, şi s-a apucat să studieze statutul partidului, pentru a vedea care sunt şansele ca el să fie schimbat. În sală au rămas susţinătorii săi de la Iaşi, iar în final s-a stabilit ca deputatul ieşean să conducă Suceava până după Congresul din 20-21 martie, după care să fie numită o altă persoană cu caracter intermar, până pe 10 aprilie, când sunt programate alegeri interne la nivelul organizaţiei judeţene.

Aripa Fenechiu speră să poată controla în continuare filialele din Moldova, care se pare că vor vota cu Tăriceanu, în dauna lui Crin Antonescu, care, dacă va ajunge preşedinte, îl va răsplăti pe Fenechiu cu un post de vicepreşedinte la nivel naţional.


Intră acum și în grupul de