Flutur şi Mîrza anunţă AMR pentru viceprimarii PNL din judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarii liberali ai municipiilor Fălticeni şi Rădăuţi, Gheorghe Aldea, respectiv Constantin Galan, urmează să fie înlocuiţi cu membri ai PSD. Potrivit preşedintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, în ceea ce priveşte refacerea majorităţii în CL Fălticeni, în locul actualului viceprimar liberal, a fost desemnat pentru a prelua această funcţie fostul viceprimar PSD, Sabin Ghilea. În ceea ce priveşte refacerea majorităţii în CL Rădăuţi, liderul social-democraţilor suceveni a arătat că încă se continuă negocierile dintre reprezentanţii PSD şi cei ai PD-L. „Sunt în continuare negocieri cu primarul Aurel Olărean şi cu consilierii PD-L privind nominalizarea altui viceprimar şi al unui protocol de funcţionare a coaliţiei”, a spus Gavril Mîrza.

La rândul său, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, că aşteaptă nominalizările PSD pentru cei doi viceprimari la Fălticeni şi Rădăuţi, în vederea refacerii majorităţii în consiliile locale. El a precizat că şi în CJ Suceava va trebui găsită o formulă de colaborare între PD-L şi PSD, deşi PD-L are majoritatea simplă. „Ne-am învăţat ca în CJ să mergem singuri în picioare”, a spus Flutur. Liderul PD-L Suceava consideră că PSD şi PD-L vor trebui să refacă majorităţile în toate administraţiile locale, dar că deocamdată, PSD a lăsat la libera alegere a organizaţiilor dacă vor face majorităţi cu PD-L.
„Moral, acolo unde nu ai majoritate, ar trebui să o constitui cu cel care se presupune că îţi este partener”, a încheiat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de