PNL Suceava condamnă decizia coaliţiei PD-L-PSD de a înlocui viceprimarii liberali din judeţ


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a apreciat vineri, că dorinţa de putere a celor două partide aflate la Guvernare devine mai presus de prevederile legale, făcând referire la decizia „coaliţiei obeze PD-L-PSD” de a înlocui din funcţii viceprimarii liberali din municipiile Fălticeni şi Rădăuţi. „Majorităţile în consiliile locale se formează în funcţie de compatibilităţi, indiferent de coaliţiile naţionale. În România se doreşte să se reinventeze roata la fiecare patru ani şi să venim cu reguli noi, democraţiile vechi au arătat că unele căi nu sunt bune, dar dorinţa de putere este mai mare decât normalul”, a declarat Steiciuc într-o conferinţă de presă. El a arătat că dacă vor să dovedească viabilitatea coaliţiei PD-L-PSD, atunci să numească viceprimari la municipiul Suceava şi vicepreşedinţi la CJ Suceava din partea PSD în locul celor actuali, care sunt membri ai PD-L.

Viceprimarii liberali ai municipiilor Fălticeni şi Rădăuţi, Gheorghe Aldea, respectiv Constantin Galan, urmează să fie înlocuiţi cu membri ai PSD. Potrivit preşedintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, în ceea ce priveşte refacerea majorităţii în CL Fălticeni, în locul actualului viceprimar liberal, a fost desemnat pentru a prelua această funcţie fostul viceprimar PSD, Sabin Ghilea. În ceea ce priveşte refacerea majorităţii în CL Rădăuţi, liderul social-democraţilor suceveni a arătat că încă se continuă negocierile dintre reprezentanţii PSD şi cei ai PD-L. „Sunt în continuare negocieri cu primarul Aurel Olărean şi cu consilierii PD-L privind nominalizarea altui viceprimar şi al unui protocol de funcţionare a coaliţiei”, a spus Gavril Mîrza.

La rândul său, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, că aşteaptă nominalizările PSD pentru cei doi viceprimari la Fălticeni şi Rădăuţi în vederea refacerii majorităţii în consiliile locale. El a precizat că şi în CJ Suceava va trebui găsită o formulă de colaborare între PD-L şi PSD, deşi PD-L are majoritatea simplă. „Ne-am învăţat ca în CJ să mergem singuri în picioare”, a spus Flutur. Liderul PD-L Suceava consideră că PSD şi PD-L vor trebui să refacă majorităţile în toate administraţiile locale, dar că deocamdată, PSD a lăsat la libera alegere a organizaţiilor dacă vor face majorităţi cu PD-L. „Moral, acolo unde nu ai majoritate, ar trebui să o constitui cu cel care se presupune că îţi este partener”, a încheiat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de