Călin Popescu Tăriceanu, primit la Suceava ca viitor candidat la alegerile prezidențiale. Daniel Chițoiu: Rezultatul alegerilor din 26 mai e foarte important ca să avem președinte al României pe Călin Popescu Tăriceanu


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de membri și simpatizanți ALDE au participat, sâmbătă dimineața, la o adunare electorală cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, iar încă din startul manifestării unii simpatizanți au strigat „Tăriceanu-Președinte!”.

Viorel Ilie: Moldova va fi liberală-ALDE liberală!

La evenimentul electoral a fost prezent ministrul pentru relația cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie, care a transmis încurajări membrilor ALDE și le-a spus că după alegerile europarlamentare „Moldova va fi liberală-ALDE liberală”.

Secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, și-a exprimat satisfacția că sala mare a Casei de Cultură din Suceava este plină și că este convins că peste o săptămână, la alegerile europarlamentare, Suceava va avea un rezultat foarte bun, din două cifre.

Daniel Chițoiu: Ca să avem președintele României pe Călin Popescu Tăriceanu trebuie ca rezultatul din 26 mai să fie foarte bun

El a transmis membrilor ALDE ca în această săptămână până la alegeri să facă un efort mai susținut astfel încât oamenii să știe că în 26 mai sunt alegeri europarlamentare și să voteze cu candidații ALDE care prezintă cea mai bună listă.

„Rezultatul din 26 mai este foarte important pentru ca să avem președintele României pe Călin Popescu Tăriceanu. Trebuie să obțineți un scor foarte bun. Acum puneți bazele consolidării partidului nostru în județ”, a spus Chițoiu.

El a arătat că va trebui ca în 26 mai să fie conviși să vină la vot oamenii care votează ALDE ca să se realizeze scorul partidului din sondaje de 12-14 la sută, iar reprezentanții ALDE în secții de votare să fie foarte atenți și să fie loiali partidului.

Dacă scorul vizat de Daniel Chițoiu se va regăsi și în urma alegerilor din 26 mai, ALDE ar putea avea patru europarlamentari.

Locul cinci pe lista de candidați, Varujan Vosganian, prezent la Suceava la această întâlnire electorală a vorbit atât de programul ALDE de dezvoltare a zonei Moldovei prin modernizarea căii ferate care va avea o viteză medie de deplasare de 160 de km/h, dar și de drumul expres București-Suceava.

El a mai arătat că în alegerile europarlamentare vor trebui susținuți cei din ALDE care reprezintă onest și cu cinste România în afara granițelor nu ca reprezentanții altor partide care denigrează țara.

Vosganian a spus că cei din ALDE sunt români, pentru că nu pot fi români adevărați sau români mincinoși, pentru că românii mincinoși nu sunt români.

Varujan Vosganian a vorbit și el despre Călin Popescu Tăriceanu ca despre un viitor candidat la alegerile prezindențiale .

Alexandru Băișanu: Klaus Iohannis a făcut nimic, ca și alții care au făcut nimic

Președintele ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a declarat că România este acum dezbinată în Uniunea Europeană și că acest lucru nu mai poate continua pentru că nu mai sunt acceptate luptele între români dacă se dorește ca țara să meargă pe un drum bun.

El a arătat că România are nevoie de un lider cu experiență, cu expertiză și un lider respectat, așa cum este Călin Popescu Tăriceanu.

Băișanu a mai spus că în prezent se vede o luptă pentru supremație în UE între Franța și Germania care este acum transpusă în România unde Germania este reprezentată de Klaus Iohannis, iar Franța de Dacian Cioloș, în timp ce România va fi reprezentată de Călin Popescu Tăriceanu care este cel care va lupta pentru români.

„Klaus Iohannis a făcut nimic, ca și alții care au făcut nimic”, a spus Băișanu.

Călin Popescu Tăriceanu: România merită mai bine!

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în timp ce străinii care ne vizitează țara constată că aceasta este frumoasă și cu oameni harnici, unii care merg la Bruxelles vorbesc despre țara lor că este urâtă și că românii sunt hoți.

„Mincinoști ca acești oameni nu au nicio urmă de patriotism, iar străinii nu pun pe ei niciun preț”, a spus Tăriceanu care a arătat că ALDE va mege în Europa să prezinte România așa cum este.

„România nu e mai prejos de alte țări”, a spus Tăriceanu.

El a mai vorbit și de Europa cu două viteze în care țările vechi membre ale UE, țările dezvoltate iau decizii, în timp ce țările ca România trebuie să pună în aplicare ceea ce se decide.

Tăriceanu a spus că, atunci când a fost prim ministru, a avut nopți nedormite pentru aderarea la Uniunea Europeană pentru că știa că nu trebuie ratat acest obiectiv, dar vede acum că Uniunea Europeană nu mai este cea la care se gândea în 2007 pentru că „astăzi unii vor să fie mai egali decât alții”.

Liderul ALDE a mai transmis că dorește ca România să aibă o economie puternică, o economie de referință.

„Nu vreau ca România să fie într-o poziție mărginașă. România merită mai bine!”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de