Călin Popescu Tăriceanu cere simpatizanților ALDE să boicoteze referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis: Îndemnul nostru este să bociotăm referendumul


Intră acum și în grupul de

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a transmis, sâmbătă, de la Suceava, un îndemn pentru votanții ALDE să boicoteze referendumul pe teme privind justiția inițiat de președintele Klaus Iohannis.

„Îndemnul nostru este să bociotăm referendumul.Mesajul către organizații este ca votanții să nu ridice nici buletinele de vot pentru că ridicarea buletinelor de vot echivalează cu prezență și cu validarea referendumului”, a declarat Tăriceanu într-o conferință de presă.

El a arătat că acest referendum este o diversiune prin care președintele a încercat să intre în campania electorală pentru alegerile Parlamentului European.

„Fură în acest fel startul pentru campania pentru prezidențiale, însă nu cred că poate să păcălească foarte multă lume pentru că toți își dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un produs expirat. Ne propunem să boicotăm acest referendum și pentru că există un deficit democratic, există un deficit de cunoaștere, de notorietate, a modului în care funcționează instituțiile europene și a rolului lor. Noi, în loc să ne fi concentrat pe o dezbatere care însă ar fi trebuit să reliefeze ce teme majore avem de susținut în Parlamentul European, ce rol au parlamentarii noștri în Parlamentul European, ce misiune le dăm, această discuție este insuficientă și se întâmplă să vină și o temă parazitară”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu recomandările Comisiei Europene și Comisiei de la Veneția sunt că alegerile parlamentare nu trebuie parazitate cu alt fel de confruntare electorală. (T.B.)


Intră acum și în grupul de