Senatorul Orest Onofrei îi pune la punct pe PSD-iştii suceveni


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că atacurile unor lideri suceveni ai PSD la adresa partidului său sunt incorecte. Onofrei a spus cu această ocazie că cei care au făcut aceste atacuri au avut de fapt „o cădere de memorie”, uitând că se află în coaliţie cu PD-L. Senatorul sucevean a spus că PD-L Suceava consideră că prin atacurile faţă de un partener de coaliţie, „PSD dă dovadă de ipocrizie şi lipsă de fair play” şi le-a sugerat acestora „să pună umărul şi nu gura” la actul de guvernare.

El a mai arătat că prin acţiunile recente, PSD Suceava încearcă să-şi construiască propria imagine, detaşată de coaliţia cu PD-L şi că nu a fost moral ca în cadrul şedinţei pentru adoptarea bugetului judeţului să voteze împotrivă, acuzând lipsa de transparenţă, în condiţiile în care reprezentanţi ai PSD au participat direct la discuţiile privind formarea bugetului şi au atribuit sume de bani unor localităţi cu primari PSD.

Cu aceeaşi ocazie, Orest Onofrei şi-a exprimat surprinderea că social-democraţii suceveni se arată de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ al judeţului, dar votează împotrivă la modificarea organigramei CJ Suceava pe motiv că unele persoane care sunt membri ai PSD îşi vor pierde funcţiile de conducere. Senatorul PD-L a mai spus că nu este normală detaşarea PSD de premierul Emil Boc, făcând referire la recentele declaraţii ale deputatului PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, care a spus că semnarea acordului cu FMI poate fi făcută doar cu girul PSD, iar dacă nu vor fi respectate condiţiile impuse de social-democraţi, există posibilitatea ca împrumutul să nu fie luat.

„Suntem în aceeaşi coaliţie. Nu este corect să te detaşezi de guvernare în timp ce beneficiezi de avantajele guvernării. Nu se poate să fii cu gura unsă şi cu slănina în pod”, a mai spus Onofrei. Parlamentarul sucevean a subliniat că partidul său a avut o atitudine principială şi corectă cu PSD, cerând membrilor acestui partid să se implice activ în această guvernare. „Să pună umărul şi nu gura”, a mai spus senatorul Onofrei, care a adăugat că nu este posibil ca „unul să tragă în ham şi celălalt să zburde”. El consideră că situaţia actuală dintre PD-L şi PSD poate fi reglementată. „Cred că a fost doar un incident venit din reflex. Au avut o cădere de memorie şi au uitat că suntem în coaliţie”, a mai spus la final senatorul PD-L.


Intră acum și în grupul de