Mircea Irimescu începe să viseze la rolul de „unificator al PNŢCD”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNŢCD de Suceava, rădăuţeanul Mircea Irimescu, a declarat că îşi doreşte ca cele două grupări care activează în momentul de faţă în PNŢCD să se unească sub o conducere unitară, legitimă, astfel încât partidul să nu mai fie divizat în două aripi. Irimescu a declarat la Suceava, într-o conferinţă de presă, că dorinţa aceasta a şi început să o transpună în practică, acesta devenind un proiect personal al său, cel de coagulare a ţărăniştilor din România.

„Intenţionez să iau legătura cu ambele grupări şi să facem în aşa fel încât partidul să lucreze sub un singur preşedinte”, a declarat Mircea Irimescu, menţionând că speră ca această unificare sub o conducere legitimă să se realizeze într-un timp foarte scurt, poate chiar la finele lunii aprilie. „E o încercare de coagulare a partidului”, a mai spus deputatul PNŢCD.

Parlamentarul sucevean are marele avantaj că este singurul deputat PNŢCD din întreaga ţară, el fiind ales însă pe lista PNL Suceava, conform unui protocol încheiat între cele două partide. Deputatul a demisionat în luna februarie din PNL pentru a reveni în PNŢCD, dar a rămas în grupul parlamentar liberal din Camera Deputaţilor.

În prezent, în PNŢCD sunt două grupări după ce Radu Sârbu a fost ales preşedinte al PNŢCD la Congresul extraordinar, organizat de contestatarii preşedintelui formaţiunii, Marian Miluţ, din 24 august 2008, a cărui legalitate este contestată în Justiţie de conducerea partidului. Sârbu a fost exclus din partid, tot pe 24 august 2008, de Consiliul Naţional de Conducere a PNŢCD, într-o şedinţă care a avut loc la Sinaia.


Intră acum și în grupul de