Băișanu: ”Reacția PSD a fost una pe care am asteptat-o, pe care am provocat-o”


Intră acum și în grupul de

Liderul județean al ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Băișanu consideră că venirea la Suceava a premierului Viorica Dăncilă se datorează faptului că el a depus la Parlament un proiect de lege prin care solicită ca cele 61 de localități care sunt parte din mega-proiectul ”Suceava-utilități și mediu la standarde europene” să fie exonerate de orice fel de răspundere financiară.

 ”Acest proiect a fost făcut pe genunchi, din birou, cu date greșite, proiect care nu a fost finalizat niciodată. Proiect care ar fi trebuit să aducă gaz în cele 61 de localități. Din toate cele 61 doar într-un sigur oraș, respectiv Rădăuți lucrurile funcționează. În rest, în celelalte 60 nici un dram de gaz nu a ajuns la locuitorii acestor comunități. În acest sens, pentru a putea salva aceste localități, adică mai mult de jumătate din localitățile județului Suceava, în sensul oferirii posibilității primarilor și Consiliilor Locale de a depune proiecte europene am făcut acest gest”, susține parlamentarul sucevean.

Băișanu a subliniat și faptul că venirea la Suceava a premierului, însoțită de ministru Finanșelor și de cel al Sănătății s-a petrecut imediat după ce la Suceava a fost prezent ”și a discutat cu primari din PSD, PNL și ALDE”, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Ceilalți președinți de organizații au simțit că aceasta este o temă de campanie. Am văzut pe colegii mei de la PSD care după ce au sesizat că am venit cu președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, am discutat această problemă și am promis primarilor că vom încerca să găsim soluții pentru rezolvarea acestei mari probleme, colegii de la PSD, domnul Stan, au adus la Suceava premierul României, pe doamna Dăncilă și pe ministrul de finanțe, Orlando Teodorovici, care au promis că vor rezolva ceea ce am inițiat eu și ceea ce primarii din județul Suceava în număr de 61 au nevoie ca de aer. Deci am depus proiectul de lege, am venit cu o personalitate politică la nivel înalt din cadrul coaliției PSD – ALDE, și imediat am trezit și interesul celorlalte partide. Exact asta am și vrut”,  a mai spus Ștefan Băișanu.

El susține că a făcut acest demers în campanie eletorală pentru că ”am știut că altădată aceeași problemă nu va fi băgată în seamă. De ce spun asta pentru că acest proeict a început undeva prin 2003 și iată că suntem în 2019 și nici Gheorghe Flutur, nici Cătălin Nechifor, nici PNL, nici PSD, nimeni nu a luat în serios această gravă problemă a comunităților din județul Suceava. Reacția PSD era o reacție PSD pe care o așteptam, pe care am provocat-o și a venit în sprijiniul proiectului de lege pe care l-am depus, pentru salvarea acestor comunități”

”M-a uimit reacția lui Gheorghe Flutur, care a scris și el o scrisoare ministrului de finanțe cu privire la această chestiune, el care nu a făcut până acum nimic, și care stă cu mortul ăsta „utilități și mediu” de atâția ani în cadrul Consiliului Județean. Până la urmă e bine pentru că și-au dat seama că măcar politic e interesant să te bagi în seamnă pentru a arăta oamenilor că tu nu doar chiui pe la Hora Bucovinei și faci și treabă pentru județul Suceava”, l-a ironizat la final pe liderul PNL, parlamentarul sucevean.

Ștefan Băișanu speră ca problema celor 61 de localități sucevene să își găasească rapid rezolvarea pentru ca acestea să poată accesa fonduri europene și să poată dezvolta comunitățile locale. (M. C.)


Intră acum și în grupul de