Acasă Politica Dezamăgire la PSD, bucurie prudentă la PNL și încredere la Pro România...

Dezamăgire la PSD, bucurie prudentă la PNL și încredere la Pro România la anunțarea rezultatelor exit-poll


Intră acum și în grupul de

Membri ai PSD Suceava prezenți la sediul organizației au fost dezamăgiți după anunțarea rezultatelor exit-poll la alegerile europarlamentare, ei apreciind că partidul lor ar fi trebuit să fie pe primul loc, la distanță de restul competitorilor electorali.

La prezentarea rezultatelor a fost liniște și comentarii puține din partea membrilor PSD Suceava, care însă și-au arătat nemulțumirea față de atacurile președintelui Klaus Iohannis la adresa partidelor de guvernământ.



Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan nu a fost prezent în sediu la anunțarea rezultatelor exit-poll, dar a declarat ulterior pentru News Bucovina că nu poate comenta votul românilor.

„Asta e dorința poporului”, a spus Ioan Stan.

La sediul PNL, la anunțarea rezultatelor membrii liberali prezenți au salutat rezultatul obținut PNL în alegerile europarlamentare, apreciind că după numărătoarea voturilor, liberalii ar putea să obțină primul scor electoral.

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că rezultatul exit-poll că PNL își merită primul loc, fiind validat de electorat, dar a spus că liberalii trebuie să se bucure cu prudență.

„Avem răbdare pentru a vedea rezultatele finale. Din punctul meu de vedere mobilizarea la vot a avut două componente:una era legată de schimbarea socialiștilor de la putere care începe acum și va dura, dar este o tendință care se simte, iar a doua este consolidarea statului de drept și apărarea independenței justiției”, a spus Flutur.

Participarea mare la vot arată voința populației din România pentru drumul european și pentru ca România să rămână în UE și a fost o palmă dată socialiștilor care au încercat să ne scoată din Uniunea Europeană.

„O mobilizare uriașă a marelor orașe, a diasporei. Din nou PSD și-a bătut joc de diaspora, de sute de mii de români care au stat ore întregi la coadă.

„Am crezut anul trecut când în 10 august i-au gazat PSD pe cei din diaspora a fost un accident. Nu a fost un accident. Astăzi au încercat să-i țină la coadă să-i învețe minte să nu mai voteze. Democrația costă și eu sunt convins că semnalul este de prăbușire a socialiștilor populiști din România care au încercat doar prin măsuri populiste să supraviețuiască, dar pe români i-a costat foarte mult aceste gesturi”, a spus Gheorghe Flutur.

La sediul Pro România din Suceava membrii de partid erau încrezători după ce rezultatul exit poll a indicat partidul pe al patrulea loc în preferințele românilor.

Președintele organizației Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că a fost primul test electoral pentru Pro România, o competiție foarte grea pentru un partid care s-a înființat de puțin timp și care nu are aleși locali și structuri locale foarte multe.

Nechifor a apreciat că Pro România a devenit al patrulea partid din țară și primul între cele de rang doi, după PSD, PNL și USR-PLUS, partide cu structuri și istoric mai mare.

„Pentru noi acest start a fost de bun augur, iar pentru noi urmează o perioadă extrem de grea pentru că va trebui să ne consolidăm”, a spus Nechifor.

El a arătat că este vizibilă căderea PSD și în vot și în sondaje și în societate și crede că este nevoie de un filon pro-european foarte puternic ce poate fi găsit doar la Pro România.

Nechifor a mulțumit tuturor alegătorilor care au venit la vot pentru că a fost un exemplu civic de mari proporții.

El a menționat că, la fel ca în Franța sau în Italia, unde partide noi au ajuns la putere, același lucru se întâmplă și în România.

Rezultatul exit-poll

PSD – 25,7%

PNL – 25,7%

USR-PLUS – 23,9%

Pro România – 5,7%

UDMR – 5,4%

PMP – 5,2%

ALDE – 4,7%

ALŢII – 3,7%


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version