PNL nu va intra la guvernare cu PD-L sub bagheta lui Crin Antonescu


Intră acum și în grupul de

Viceliderul naţional al liberalilor, Crin Antonescu, a declarat miercuri, la Suceava, că în condiţiile în care va fi ales preşedinte al PNL, nu are în intenţie specularea disfuncţionalităţilor din actuala coaliţie guvernamentală în vederea revenirii PNL la guvernare. „Nu vin în fruntea PNL pentru a aştepta un moment când actualul Guvern a lăsat uşa deschisă şi să mă strecor fără cheie”, a spus Antonescu.

El consideră că, în materie de negocieri, e foarte bine ca un partid să aibă în fruntea sa un preşedinte care să fie credibil pentru toţi ceilalţi parteneri „să fie credibil şi respectat de toţi ceilalţi parteneri de negociere”. „În ceea ce priveşte neînţelegerile din actualul Guvern, le văd, nu mă surprind şi mă îngrijorează pentru că le privesc doar din perspectiva unui Guvern care şi-a asumat o misiune foarte grea într-un moment dificil, în primul rând economic, din istoria României. Sunt partide care sub patronajul domnului Băsescu şi-au asumat misiunea de a se împăca după 15 ani de scandal, de a face o majoritate uriaşă, obeză, sub pretextul că sunt constrânşi de a da un Guvern puternic României”, a spus Antonescu.

Candidatul la funcţia de preşedinte al formaţiunii liberale a arătat însă că oricât de puternic e acest Guvern, se pot vedea însă discontinuităţi şi greşeli în actul de guvernare. „Sunt discontinuităţi şi greşeli pe care le urmăresc, nu din perspectiva unui soi de pândă ca să intrăm noi la guvernare în locul uneia dintre componente, ci pur şi simplu din grija de ceea ce înseamnă România şi conducerea ei guvernamentală”, a mai precizat Crin Antonescu.


Intră acum și în grupul de