Ioan Bălan: Așa cum anticipam, promisiunile guvernanților făcute la Frasin în campania electorală au ținut până la alegeri. Guvernul nu a rezolvat problema „Utilități și Mediu” care este „un produs PSD” și care generează în continuare pagube mari județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, vineri, că promisiunea electorală a premierului Viorica Dăncilă și a ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, făcută săptămâna trecută la Frasin privind rezolvarea în prima ședință de Guvern a preluării creditului pentru proiectul „Suceava-Utilități și Mediu” a ținut „fix până la alegeri”.

El a spus că, așa cum a anticipat, Guvernul nu a avut nicio intenție de a rezolva această problemă care duce în faliment 61 de primării sucevene.

„Poate că PSD Suceava, prin liderii marcanți pe care îi are, îl va trage de ureche pe discotecarul Orlando care ne-a promis la Frasin soluționarea problemei. Organizația județeană Suceava a PSD are obligația de a urmări ducerea la îndeplinire a promisiunii făcute în plină campanie electorală de premierul Viorica Dăncilă și de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici. Ei ne-au prezentat acești oameni ca fiind serioși și nu niște măscărici care au venit să ne păcălească după Hora Bucovinei mai ales că știau că un produs PSD, „Suceava-Utilități și Mediu”, generează în continuare pagube. Se pare că neputincioasa și neputinciosul iarăși ne-au păcălit”, a spus Bălan.

Deputatul Ioan Bălan a atras atenția în urmă cu o săptămână că promisiunile făcute de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la Frasin, privind preluarea creditului pentru utilități și mediu și realizarea de proiecte pentru distribuția de gaze naturale în localitățile sucevene sunt doar o farsă mai ales că vicepremierul Daniel Suciu i-a răspuns că PNDL nu se poate extinde la componenta de gaz natural.

Potrivit liderului liberal, chiar în urmă cu câteva zile, viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale, i-a răspuns oficial în această privință că proiectul nu a fost avizat de MDRAP.

De aceea, Ioan Bălan a apreciat atunci că declarațiile de la Frasin ale premierului și ministrului de Finanțe sunt doar „promisiune electorală sută la sută” pentru că se bazează pe acțiunile guvernanților PSD din ultimii trei ani care nici nu au vrut să audă de problemele localităților județului Suceava cu riscul ca acestea să intre în incapacitate de plată.

„Mă mir că ministrul Finanțelor, care în ultimii trei ani a spus că nu se poate rezolva problema, acum a găsit o soluție miraculoasă despre care spunea, chiar la discuția bugetului pentru anul 2019 că nu o poate pune în aplicare”, a spus atunci Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de