Cătălin Nechifor: Pro România va vota moțiunea împotriva Guvernului dacă aceasta ar fi depusă. Partidele mari spun că se gândesc la țară, că îi vor binele, dar proiectele sunt mai individuale ca oricând


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a apreciat duminică seara, după Delegația Permanentă Națională a partidului că în țară s-a ajuns într-o situație fără ieșire, de pat în termeni șahiști, ceea ce era de neimaginat în urmă cu câteva săptămâni.

Potrivit acestuia USR nu vrea la guvernare, PNL ar vrea, dar cu jumătate de gură, mai ales că susține un candidat de prim ministru inacceptabil, Ludovic Orban, în timp ce PSD traversează o criză internă cum nu a mai avut vreodată.

Mai mult, UDMR pune paie pe foc în așa zisul Ținut Secuiesc, PMP se trezește că nu îl mai are pe Traian Băsescu nici senator, nici eurodeputat, în timp ce ALDE n-a mai făcut pragul, iar Tăriceanu a capotat.

„Mult anunțata moțiune de cenzură întârzie sa apară. Nici astăzi nu există un text public care să fie dezbătut.Președintele Iohannis are treaba lui, cum să facă cel de al doilea mandat, premierul Dăncilă merge pe sârmă între baronii din cele câteva tabere și programul de guvernare, iar România tocmai ce a pierdut poziția de membru nepermanent al Consiliului de securitate ONU. Colac peste pupăză, Republica Moldova a devenit un teren viran”, arată Nechifor.

El a explicat  că toată lumea se gândește la țară, toți îi vor binele, dar proiectele sunt mai individuale ca oricând arătând că cei din PSD așteaptă Congresul să își poată lua locurile de frunte unii altora, cei din PNL își schimbă liderii, acum de la București, iar în scurt timp de la nivel național, iar cei din USR își fac calcule cine să fie mai bun în locul lui Klaus Iohannis, Dan Barna sau Dacian Cioloș.

În acest timp, Nechifor spune că cei din Pro România a discutat în Delegația Permanentă Națională problemele actuale și a venit și cu soluții.

„Am avut astăzi o analiză în partid asupra alegerilor europene și o dezbatere foarte bună pe temele zilei. Și am zis așa, că votăm dar nu semnăm moțiunea de cenzură, asta înseamnă evident că e nevoie de un guvern mai bun decât actualul, dar nu oricum și nu cu oricine și, dacă va fi să treacă moțiunea prin parlament, avem și numele de premier pe care îl propunem președintelui : Sorin Mihai Cîmpeanu”, a conchis Cătălin Nechifor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de