Primarul din Cornu Luncii va fi anchetat de DNA


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat, vineri, că a înştiinţat DNA, Curtea de Conturi şi Compartimentul anti-fraudă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava cu privire la neregulile sesizate în activitatea primarului comunei Cornu Luncii, Petru Vodă. Stan a arătat, într-o conferinţă de presă, că la Comisia de Abuzuri din Camera Deputaţilor, al cărei preşedinte este, a ajuns o reclamaţie înaintată de consilierul local PSD al comunei, Toader Munteanu, care vizează abuzuri în activitatea edilului-şef, ce ar putea aduce prejudicii importante bugetului statului, precum şi alocărilor financiare pe programe europene.

Potrivit lui Munteanu, şeful administraţiei locale din Cornu Luncii ar fi plătit, din bugetul comunei, amenzi pe numele său precum şi daune pentru persoane destituite nejustificat din funcţiile ocupate în cadrul administrativului. Consilierul PSD a mai semnalat totodată şi achitarea electorală de ajutoare sociale, cheltuirea nejustificată a subvenţiilor europene pentru ameliorarea păşunilor, dar şi cea fondurilor destinate amenajării Centrului de zi pentru copiii familiilor nevoiaşe.

Deputatul social-democrat a precizat că în noua legislatură, la Comisia de Abuzuri din Camera Deputaţilor, au fost contabilizate un număr de 232 de sesizări şi reclamaţii, mare parte fiind din judeţul Suceava. Acestea vizează în mod special activitatea instanţelor de judecată, precum şi aspecte sociale.


Intră acum și în grupul de