Terenurile cu vegetație uscată ale consiliilor locale din județ, ard ca torțele


Intră acum și în grupul de

De inconştienţă şi nepăsare pot fi acuzați sucevenii ce zi de zi dau foc vegetației uscate, fără a ține seama de vântul care bate și poate extinde focul la locuințe și păduri, consecințele putând fi catastrofale. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava au intervenit pe parcursul zilei de joi, la nu mai puțin de 5 incendieri de terenuri cu vegetație uscată. Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, din cele 5 intervenții, 3 au fost realizate de Detaşamentul de Pompieri Suceava. Astfel, la ora 12.08, în comuna Hânţeşti,a fost anunțat un incendiu ce a ars aproximativ 6.000 mp vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând Consiliului Local Hânţeşti, la ora 19.01, în comuna Drăgoieşti, sat Măneuţi, au ars aproximativ 15.000 mp vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând Consiliului Local Drăgoieşti iar la ora 19.34, în comuna Todireşti, sat Costâna, au ars aproximativ 250.000 mp vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând Consiliului Local Todireşti.

Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a intervenit, la ora 19.27, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată în comuna Buneşti. Au ars aproximativ 30.000 mp vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând de Consiliul Local Buneşti.

Şi Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a intervenit, la ora 19.41, în comuna Frătăuţii Vechi, sat Măneuţi, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la vegetaţia uscată de pe un teren aparţinând de Consiliul Local Frătăuţii Vechi. Au ars aproximativ 200 mp de vegetaţie uscată.

Potrivit ISU ”Bucovina”, misiunile s-au încheiat fără incidente și nu s-au semnalat victime omeneşti sau pagube materiale. Toate aceste incendii au avut drept cauză flacără provenită de la foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat.


Intră acum și în grupul de