Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu atrage atenţia asupra deficienţei de comunicare între universitate şi mediul economic


Intră acum și în grupul de

Comisia pentru Afaceri Europene a aprobat, marţi, propunerea deputatului PD-L de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, privind constituirea unui grup de lucru pe tema Comunicării dintre universitate şi întreprindere. Potrivit parlamentarului sucevean, care este membru în grupurile de lucru pe teme de Flexicuritate, Small Business Act şi Competitivitate, se constată o gravă deficienţă în domeniul dialogului dintre universitate şi mediul de afaceri public/privat, racordarea specializărilor universitare la cerinţele pieţei forţei de muncă, formularea planurilor de învăţământ la cele trei cicluri de studii universitare în concordanţă cu cerinţele pieţei economice, deschiderea universităţilor spre parteneriate public/private, rămânând încă la nivel de deziderat.

Propunerea a fost votată şi aprobată doar cu o abţinere, initiaţiva deputatului sucevean fiind salutată de numeroşi membri ai Comisiei de Afaceri Europene.

Din grupul de lucru mai fac parte fostul rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Senatorul Oprea Dumitru, precum şi alţi senatori şi deputati interesaţi de problematica pusă în discuţie. Acest grup va organiza acţiuni specifice care vizează culegerea de informaţii legate de problema comunicării dintre universitate şi mediul economic (care constituie o prioritate pentru Uniunea Europeană în acest moment, în contextual crize financiare si economice), urmând să fie elaborat un raport în acest sens.


Intră acum și în grupul de