Viorica Dăncilă este noul președinte al PSD și va fi secondată de Eugen Teodorovici-președinte executiv și Mihai Fifor-secretar general. Virginel Iordache: În actualul context electoral, nu avem ce căuta în fața alegătorilor fără oameni pregătiți, cu competențe dovedite și cu o experiență de viața care impune respect


Intră acum și în grupul de

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă, sâmbătă, președinte al PSD la Congresul extraordinar organizat după ce funcția a rămas vacantă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare.

Viorica Dăncilă a câștigat detașat alegerile în fața lui Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Ecaterina Andronescu.   

În cadrul Congresului extraordinar al PSD au fost alegeri și pentru funcțiile de președinte executiv și secretar general.

În urma votului, președinte executiv a fost ales Eugen Orlando Teodorovici, iar secretar general, Mihai Fifor.

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că alegerile din Partidul Social Democrat, sunt mai mult decât bine-venite, prin prisma rezultatelor obţinute la alegerile din 26 mai.

„Era timpul să limpezim apele şi să repunem PSD-ul pe o traiectorie corectă, în conformitate cu dorinţele şi aşteptările românilor și îndeosebi a electoratului nostru. Un partid nu rezistă în lupta electorală, dacă nu ţine cont de opiniile majorităţii alegătorilor săi. Este o lecţie pe care ne-am însuşit-o bine după finalizarea numărării voturilor de la alegerile europarlamentare”, a spus Iordache.

El consideră că noua echipă de conducere a PSD va readuce partidul pe locul meritat, pentru că, în ciuda contestatarilor, PSD rămâne singurul partid care a îmbunătățit substanțial viața românilor şi va continua să muncească pentru a le asigura conaţionalilor noştri o viaţa mai bună.

„Evident, nu putem schimba totul peste noapte, dar există în rândul nostru dorinţa, capabilitatea şi disponibilitatea de a continua să dezvoltăm România, indiferent de câte piedici ni se vor pune”, a apreciat Iordache.

El a apreciat pe toți cei înscriși în competiția internă care sunt oameni de calitate, cu experienţă, care și-au demonstrat de-a lungul timpului profesionalismul în activitatea politică și nu numai.

„În actualul context electoral, nu avem ce căuta în fața alegătorilor fără oameni pregătiți, cu competențe dovedite și cu o experiență de viața care impune respect. Acesta este drumul corect pe care trebuie să mergem cu toții pentru a recupera procentele pierdute, dar cel mai important, pentru a recupera încrederea românilor”, consideră Iordache.

El a mai apreciat că alegerile demonstrează odată în plus că PSD are capacitatea de a-și reveni indiferent de cât de grele sunt loviturile primite, că este un partid viu care înțelege și se poate adapta societății contemporane.

„Îi doresc noii echipe de conducere a PSD succes, putere de muncă și înțelepciune, asigurându-i pe colegii mei că le stau la dispoziție cu toată experiența personală, acumulată de-a lungul timpului”, a conchis Iordache. (T.B.)


Intră acum și în grupul de