PD-L sună goarna după voturile pentru europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii din judeţul Suceava au fost mobilizaţi la „lupta electorală” de şefii lor de la nivelul organizaţiei judeţene a PD-L, semnalul fiind dat la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al partidului, care s-a desfăşurat sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură din municipiul reşedinţă de judeţ. “Mă uit în ochii dumneavoastră şi vă spun că nimeni nu a câştigat doar pentru că e frumos şi deştept, ci datorită PD-L. De aceea, astăzi (sâmbătă-n.r.) PD-L vă cere mobilizare pentru câştigarea alegerilor europarlamentare. Este un lucru pe care vi-l cer la modul cel mai serios”, le-a explicat liderul organizaţiei judeţene a PD-L, Gheorghe Flutur. De faţă au fost nu doar membri şi simpatizanţi ai PD-L, ci şi primari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi parlamentari. Flutur le-a explicat primarilor că au o mare responsabilitate în aceste alegeri, în special pentru a convinge populaţia să se prezinte la vot. Flutur a vorbit despre importanţa alegerilor europarlamentare, spunând că ele reprezintă “o repetiţie generală pentru alegerile prezidenţiale din toamnă”. El a arătat că plasarea candidatului PD-L Suceava, Petru Luhan, pe locul opt pe lista la nivel naţional reprezintă o recunoaştere a rezultatelor obţinute de democrat-liberalii suceveni la alegerile locale şi parlamentare din 2008.

Flutur cere PD-L-iştilor să fie trup şi suflet alături de partid

“Parteneriatul PD-L cu preşedintele Băsescu este un parteneriat care ne obligă să turăm motoarele de pe acum. Pentru noi, ca organizaţie, va conta ce scor vom face la Suceava la europarlamentare dacă vrem să ridicăm glasul şi să cerem în cotinuare ceva”, a ţinut Gheorghe Flutur să le atragă atenţia celor din sală. El le-a cerut membrilor PD-L “implicare totală” în campania electorală şi le-a dat câteva teme pe care să le abordeze pentru a convinge electoratul să voteze lista PD-L: proiectele de 500 de milioane de euro pe care le derulează administraţia judeţeană a PD-L în folosul cetăţenilor, bani preponderent astraşi de la Uniunea Europeană, investiţiile în infrastructură şi în drumuri, pensia minimă garantată de 300 de lei din aprilie care va creşte la 350 de lei din toamnă. “Este extrem de important ca oamenii să ştie că cel mai mare partid european este Partidul Popular European- PPE, din a cărui familie facem parte şi noi, PD-L. Am avut cel mai mare număr de europarlamentari şi până acum şi trebuie să-l avem şi de acum încolo. De aceea vă cer mobilizare la vot chiar dacă termenul este prea milităros”, a spus Flutur. El le-a mai transmis oamenilor săi să respecte parteneriatul cu PSD la guvernare, deşi PSD şi PD-L sunt adversari politici la europarlamentare şi să nu-i atace pe social-democraţi.

Ion Lungu vrea ca PD-L să obţină jumătate din voturile exprimate

Coordonatorul campaniei PD-L la nivel de judeţ, Ion Lungu, care este preşedintele organizaţiei municipale Suceava a făcut apel la mobilizarea la vot, în condiţiile în care se anunţă un absenteism major. Lungu a subliniat că ultimul sondaj de opinie arată o prezenţă la vot de doar 20 , cu 9,5 % mai mică decât la precedentele alegeri europarlamentare. “De aceea este obligatoriu ca toţi membrii şi simpatizanţii să ne mobilizăm votanţii la vot şi acest rol îl au în primul rând aleşii locali. Mai avem un adversar care nu depinde de noi, criza economică, iar acest lucru va duce la o neîncredere a populaţiei în clasa politică. De aceea cred că avem nevoie să facem o mobilizare totală şi să ne implicăm în campanie”, a spus Lungu. El a arătat că această campanie va fi una atipică în condiţiile în care principalul adversar al PD-L, PSD, se află la guvernare alături de democrat-liberali, dar crede că PD-L se va poziţiona înaintea social-democraţilor. Ţinta PD-L la nivel de judeţ va fi câştigarea a cel puţin 50 din voturi. “Este bine să păstrăm acel procent pe care l-am avut la alegerile pentru Consiliul Judeţean atunci când am luat în jur de 50%. E foarte important ca în localităţile din judeţ ca şi ţintă să obţinem numărul de voturi pe care l-am obţinut în primul tur al alegerilor locale”, a mai spus Ion Lungu.

Toţi pentru unul … iar acela e Petru Luhan

Deputatul de Vatra Dornei, Dumitru Pardău (prim vicepreşedinte al organizaţiei judeţene) şi primarul de Fălticeni, Vasile Tofan (vicepreşedinte al PD-L), au ţinut să scoată în evidenţă calităţile candidatului Petru Luhan, care reprezintă adevărate atuuri în faţa contracandidaţilor. “Să ştiţi că avem pentru cine ne bate, un om de-al nostru, şi tânăr şi băiat prezentabil şi deştept”, a spus Vasile Tofan. La rândul său, Dumitru Pardău a subliniat că plasarea lui Luhan pe un loc eligibil este rezultatul muncii membrilor şi simpatizanţilor PD-L, arătând că tocmai de aceea PD-L Suceava trebuie să obţină la aceste alegeri un scor foarte bun.

“Aceste lucruri se datorează muncii dumneavoastră din anii precedenţi, din campaniile electorale trecute, muncii domnului Flutur şi să nu ne ferim să o spunem, şi influenţei domnului Gheorghe Flutur ca lider naţional al PD-L. Practic, echipa a reuşit să aibă şi succese. Sunt convins că nu vom dezamăgi nici de această dată şi vom face ca să fim cei mai buni la nivel judeţean şi naţional. Suntem oamenii care am demonstrat că avem puterea să convingem vecinii noştri, colegii noştri de serviciu, oamenii care locuiesc în judeţ că ceea ce ne propunem noi este lucrul cel mai bun pe care şi-l poate propune o forţă poltică în acest moment în judeţ”, a mai declarat parlamentarul sucevean.


Intră acum și în grupul de