Cătălin Nechifor se pronunță pentru un dialog mai profund la nivel național în condițiile în care viitorul guvern va fi format din trei-patru partide: Suntem adversari, dar nu dușmani. Concurăm pentru funcții politice, dar nu ne batem împotriva intereselor României.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, s-a pronunțat, luni, într-o conferință de presă, pentru un dialog mai profund la nivel național între toate forțele politice.

El a făcut o  paralelă cu ceea ce se întâmplă în aceste zile la Uniunea Europeană unde nu se găsește un compromis pentru șeful Comisiei Europene.

„Dacă nu reușim să cultivăm această formă de dialog între partide înainte de a fi necesar să se exprime un vot, o decizie, vom putea să fim și noi într-o situație critică. Așa cum arată lucrurile astăzi viitorul guvern va fi unul foarte pestriț, foarte colorat. Niciun partid nu va reuși să facă majoritate. Nici PNL, nici măcar în combinație cu USR cu care văd că nu prea se înțeleg, nici cu PSD, nici cu Pro România”, a spus Cătălin Nechifor.

Deputatul sucevean a apreciat că  vor fi trei-patru formațiuni politice în viitorul guvern și crede că e obligatoriu să se înceapă o  formulă de dialog între partide.

„Suntem adversari, dar nu dușmani. Concurăm pentru funcții politice, dar nu ne batem împotriva intereselor României. Eu cred că e important să discutăm și Pro România și PSD și ALDE și PNL și USR și Plus și UDMR și cine mai e pentru a nu ne trezi anul viitor într-un blocaj care va întoarce România din drumul său”, a spus Nechifor.

El a adăugat că în aceste zile, la Bruxelles, decidenții europeni stau nopți întregi pentru a găsi un compromis, dar lucrurile sunt complicate.

„Democrația este un instrument extrem de puternic, dar trebuie gestionat cu atenție pentru că pot exista situații în care să avem astfel de blocaje. Sper să existe înțelepciune”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că poate că vor fi găsite formule de cooperare și pentru toamnă, pentru alegerile prezidențiale, precizând că pe partea stângă a eșicherului politic, liderul Pro România, Victor Ponta, și-a anunțat intenția de a găsi o formulă de candidat de centru stânga comun.

Nechifor a spus că poate și pe partea dreaptă este un astfel de dialog, iar USR să-l susțină pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat.

El spune că și-ar dori astfel de discuții pentru că se fac deja 30 de ani de la Revoluție, perioadă în care s-au schimbat soluții politice și încă nu s-a învățat mare lucru.

„Politica înseamnă arta negocierii, a compromisului și a dialogului, dar în România parcă nu am învățat lucrul acesta”, a conchis Cătălin Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de