ERCSE şi IORDACHE se bat pentru şefia PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierul local sucevean Viginel Iordache a anunţat luni că va candida pentru cel de al treilea mandat consecutiv la cârma organizaţiei municipale Suceava a PSD. Iordache, care în momentul de faţă este liderul grupului de consilieri PSD din Consiliul Local Suceava, a declarat într-o conferinţă de presă că şi-a depus candidatura pentru că doreşte „un nou început pentru organizaţia sa”.

El a spus că acest nou început nu înseamnă neapărat „o nouă echipă” ci mai degrabă „un nou început pentru organizaţia sa prin stabilirea unui nou set de măsuri pentru perioda de alegeri ce va urma”. Actualul preşedinte al social-democraţilor suceveni îl are drept contracandidat pe Lorad Ercse, singurul care până acum a avut curajul să îşi depună candidatura.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte şi pentru stabilirea unui nou Comitet Executiv al organizaţiei municipale vor avea loc pe 11 aprilie, la sala Dom Polski din Suceava, cu începere de la ora 10. La şedinţă sunt aşteptaţi să vină 181 de delegaţi cu drept de vot la care se vor alătura cei câţiva zeci de invitaţi. Virginel Iordache a preluat funcţia de preşedinte al PSD Suceava de la Mihai Creţeanu, în anul 2004, când, deşi au pierdut alegerile pentru funcţia de primar al Sucevei, cei din PSD au deţinut un număr confortabil de consilieri locali şi au obţinut şi o funcţie de viceprimar.

Social-democraţii suceveni vor trebui să aleagă, în afară de un nou preşedinte şi un nou Consiliu Municipal, care la rândul său va desemna un Comitet Executiv format din 35 de persoane (din care 7 vicepreşedinţi şi un secretar).


Intră acum și în grupul de