Viitorul șef al diplomației europene, Josep Borell Fontelles, a vizitat Bucovina și recomanda autorităților sucevene să îmbunătățească infrastructura și să încheie parteneriate cu regiuni spaniole

Viitorul șef al diplomației europene, socialistul spaniol Josep Borell Fontelles, a vizitat Bucovina în urmă cu 10 ani la invitația lui fostului europarlamentar Cătălin Nechifor și Corinei Crețu, când a vorbit despre consolidarea relațiilor dintre autoritățile sucevene și regiuni spaniole, dar a recomandat autorităților sucevene să îmbunătățească infrastructura pentru dezvoltarea turismului.

El spunea atunci că în Spania, românii reprezintă a doua comunitate importantă de străini după cea de columbieni.

 „Cei mai mulți dintre acești oameni vor ramâne în Spania”, spunea atunci Borrell, care a apreciat că numai și acest fapt determină ca între România și Spania să existe o relație specială.

Fostul președinte al Parlamentului European, nominalizat acum pentru preluarea diplomației europene, a vizitat în octombrie 2008 timp de două zile județul Suceava.

El spunea că pentru punerea în valoare a potențialului turistic al Bucovinei trebuie îmbunătățită foarte mult infrastructura și s-a declarat dezamăgit de faptul că pâna acum autoritățile județene și naționale nu au înțeles acest lucru.

El a spus că a fost „realmente” impresionat de frumusețile locului și de mănăstirile din zonă, dar că „turismul fără infrastructură nu poate exista”.

Preşedintele Consiliului European, Donal Tusk, a anunţat că liderii UE au ajuns marţi seară la un acord privind viitorii şefi ai instituţiilor blocului comunitar.

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost desemnată preşedinte al Comisiei Europene, iar Christine Lagarde, preşedintă a Băncii Centrale Europene. Informaţia a fost confirmată pe Twitter şi de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

“Consiliul European s-a înţeles privind viitoarea conducere a instituţiilor europene”, a anunţat pe Twitter Donald Tusk.

Succesorul său la preşedinţia Consiliului European va fi premierul belgian Charles Michel, iar spaniolul Josep Borrell va fi noul şef al diplomaţiei europene.(T.B.)

loading...