Viitorul șef al diplomației europene, Josep Borell Fontelles, a vizitat Bucovina și recomanda autorităților sucevene să îmbunătățească infrastructura și să încheie parteneriate cu regiuni spaniole


Intră acum și în grupul de

Viitorul șef al diplomației europene, socialistul spaniol Josep Borell Fontelles, a vizitat Bucovina în urmă cu 10 ani la invitația lui fostului europarlamentar Cătălin Nechifor și Corinei Crețu, când a vorbit despre consolidarea relațiilor dintre autoritățile sucevene și regiuni spaniole, dar a recomandat autorităților sucevene să îmbunătățească infrastructura pentru dezvoltarea turismului.

El spunea atunci că în Spania, românii reprezintă a doua comunitate importantă de străini după cea de columbieni.

 „Cei mai mulți dintre acești oameni vor ramâne în Spania”, spunea atunci Borrell, care a apreciat că numai și acest fapt determină ca între România și Spania să existe o relație specială.

Fostul președinte al Parlamentului European, nominalizat acum pentru preluarea diplomației europene, a vizitat în octombrie 2008 timp de două zile județul Suceava.

El spunea că pentru punerea în valoare a potențialului turistic al Bucovinei trebuie îmbunătățită foarte mult infrastructura și s-a declarat dezamăgit de faptul că pâna acum autoritățile județene și naționale nu au înțeles acest lucru.

El a spus că a fost „realmente” impresionat de frumusețile locului și de mănăstirile din zonă, dar că „turismul fără infrastructură nu poate exista”.

Preşedintele Consiliului European, Donal Tusk, a anunţat că liderii UE au ajuns marţi seară la un acord privind viitorii şefi ai instituţiilor blocului comunitar.

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost desemnată preşedinte al Comisiei Europene, iar Christine Lagarde, preşedintă a Băncii Centrale Europene. Informaţia a fost confirmată pe Twitter şi de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

„Consiliul European s-a înţeles privind viitoarea conducere a instituţiilor europene”, a anunţat pe Twitter Donald Tusk.

Succesorul său la preşedinţia Consiliului European va fi premierul belgian Charles Michel, iar spaniolul Josep Borrell va fi noul şef al diplomaţiei europene.(T.B.)


Intră acum și în grupul de