Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, susține că a muncit cu „îndârjire” trei ani pentru a rezolva problema magistralei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei și că Gheorghe Flutur își asumă meritele


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis miercuri seara un comunicat de presă în care îl acuză pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că își arogă meritele rezolvării problemei care să permită Transgaz reluarea lucrărilor la magistrala de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei în condițiile în care el a muncit „cu îndârjire”timp de trei ani pentru a soluționa problema.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de senatorul PSD Ioan Stan.

„Nu doresc nimănui să afle cum e să muncești cu îndârjire pentru a realiza ceva important, să nu precupețești nici un efort pentru a-ți respecta cuvântul dat celor ce te-au investit cu încrederea lor, să reușești în cele din urmă și, când să dai vestea cea bună unor oameni de bună credință, vine un personaj care a fost surd la nevoile populației să-ți povestească în ce fel a reușit el să rezolve problema. Ca să nu las loc la neînțelegeri, mă refer la conducta de gaz metan Pojorâta – Vatra Dornei. Să mai vorbesc despre așteptările locuitorilor din zonă, alimentate de începerea investiției în anul 2004? Să mai explic ce ar fi însemnat pentru localitățile ce urmau a fi racordate  furnizarea de gaz metan și mă gândesc nu numai la calitatea vieții  locuitorilor dar și la dezvoltarea turismului zonal?

       Ar trebui să explic aceste lucruri nu cetățenilor care au așteptat în van ci ar trebui să-I spun în față celui care, mare responsabil peste păduri și ape la vremea aceea a binevoit a opri lucrările. Nu știu ce considerente au stat la temelia unei atari hotărări. Binele cetățenilor în nici un caz! Fapt este că asta s-a întâmplat.

        La preluarea guvernării în 2016 de către alianța PSD – ALDE unul din obiectivele de interes județean către care ne-am îndreptat eforturile, la cererea locuitorilor zonei, a fost reconsiderarea importanței obiectivului sus-amintit, efectuarea demersurilor necesare includerii lui în planurile de dezvoltare locală, obținerea susținerii financiare necesare.

         Am avut, în acești trei ani nenumărate întâlniri cu miniștri care puteau fi implicați ca și cu cei care puteau să sprijine într-un fel sau altul la realizarea obiectivului. S-au făcut cu insistență toate demersurile necesare clarificării situației terenurilor aferente traseului conductei. Ne-am străduit să convingem factori de decizie direct sau indirect poziționați față de specificul unor astfel de investiții. Am muncit în echipă, apelând la tot ceea ce omenește și legal a fost cu putință pentru ca, în sfârșit, strădaniile noastre să se materializeze în Hotărârea de Guvern care decide reluarea lucrărilor acordând obiectivului calitatea de ”interes national”.

            În acest moment cel care, la momentul când se afla în poziție de decizie, din  înățimea scaunului ministerial a ales sa fie parte a problemei și nu a soluției, apare acum la rampă și cu un tupeu inimaginabil își arogă meritele echipei noastre în interes propriu.

              În ceea ce mă privește n-am de gând să-i permit unui astfel de profitor să-și facă jocul. Pentru că este un joc mincinos și știm cu toți că minciuna are picioare scurte. Așa că odată avertizat asupra faptului, îi fac numitului personaj o recomandare.

Domnule fost ministru în guvernul ororilor nu mai încerca să te împăunezi cu munca altora. Mai bine, domnule președinte al Consiliului județean vezi ce faci cu investitorii germani pe care îi tot promiți sucevenilor. Că după atâtea deplasări, festivaluri și târguri pe banii județului, adică ai sucevenilor, ne-am fi așteptat să vedem și noi vreun picior de investitor, ceea ce până acum n-am avut parte. Dar mai știi? Poate aducem noi câțiva și te vei putea lăuda că i-ai adus tu”.


Intră acum și în grupul de