Guvernarea PSD a deraiat în Bucovina, după penibile „derapaje” la centura Sucevei și în zona investițiilor în infrastructura rutieră

Senatorul PNL de Suceava, Dan Constantin Cadariu s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care este gestionată activitatea feroviară din județul Suceava și a acuzat guvernarea PSD de faptul că a decis anularea a zeci de trenuri care circulau prin județ. Vă prezentăm poziția oficială a senatorului liberal sucevean.

”Garnitura guvernării pesediste, indiferent de ,,frânar”, nu a mers niciodată pe linia bună în județul Suceava.

Astăzi, sâmbătă 13 iulie, ordinul prin care zeci de trenuri de călători au fost anulate, a intrat in vigoare și produce efecte. Grave.

Senatorul PNL de Suceava, Dan Constantin Cadariu


Zeci de localități au fost izolate, zeci de mii de navetiști primesc o cruntă lovitură.
In județul Suceava sunt direct afectați cei din zonele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, cei de la Cacica, Dornești, Dărmănești.

De asemenea legăturile cu vecinii județului.


Nu este prima dată când Guvernul PSD face așa ceva! Și mi-e clar că nici nu are de gând să se oprească atâta timp cât această guvernare este una totalmente incompetentă și care dăunează grav, în special județelor din Moldova, iar pentru Suceava este de-a dreptul un dezastru.

Aflăm că nici în acest an nu s-a făcut nimic pentru îmbunătățirea stării tehnice a locomotivelor sau vagoanelor și ca urmare mă aștept să anuleze și alte trenuri de calatori.
Acum se vede foarte clar și de ce nu s-a făcut nimic pentru deschiderea unei linii directe între Suceava și Cernăuți. Guvernul actual nu poate și nu vrea. Da, nici nu poate, dar nici nu vrea.

Infrastructura are restricții de viteză. Materialul rulant este vechi și apar frecvent defecțiuni. Nu mai vorbim despre disconfortul călătorilor. Un decalaj enorm față de țările civilizate. In anul 2018 trenurile din Romania au avut întârzieri de 6 ani! Iată măsura incompetenței actualei guvernări.

La începutul lunii martie 2019 cinci trenuri au deraiat în două săptămâni. Guvernarea PSD a deraiat in Bucovina, după penibile „derapaje” la centura Sucevei și în zona investițiilor in infrastructura rutieră. Garnitura guvernării pesediste, indiferent de ,,frânar”, nu a mers niciodată pe linia bună în județul Suceava.

Le cer ca, măcar de data aceasta, să ia o măsură. Să renunțe la anularea trenurilor de călători și să-l demită pe semnatarul ordinului.”