Locuință din Poiana Stampei cuprinsă de foc de la un scurtcircuit electric la un conductor electric defect. Proprietarii, mama și fiul ei, au suferit atacuri de panică VIDEO

O locuință din satul Prăleni din comuna Poiana Stampei a fost cuprinsă de foc, sâmbătă, din cauza unui conductor defect, iar pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului Vatra Dornei, cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD B2, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, cu un buldoexcavator, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea violent acoperișul locuinței, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, dar și la construcțiile învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor, mamă și fiu, care au suferit atacuri de panică.

Ulterior, femeia, în vârstă de 84 de ani, a fost transportată la unitatea spitalicească din Vatra Dornei pentru investigații suplimentare în timp ce fiul ei, în vârstă de 63 de ani, după acordarea primului ajutor medical de către paramedici,  a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars acoperișul casei pe 70 mp și lambriul exterior din lemn, pe aceeași suprafață și s-a degradat învelitoarea din tablă a acoperișului.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste două ore a pompierilor.

ISU Suceava remarcă faptul că datorită intervenției prompte a pompierilor, care au localizat în timp optim flăcările, s-au salvat restul casei de locuit cu două camere de locuit, cu bunurile din interior și construcțiile învecinate. (N.B.)