Tiberiu Prodan: „Un om care depune jurământul în faţa lui Boc, controlează agenţii economici”


Intră acum și în grupul de

„Ne vom trezi cu o lege extrem de periculoasă”, a apreciat vineri, senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, făcând referire la legea prin care se înfiinţează Corpul de control al primului ministru. Potrivit parlamentarului liberal, premierul Emil Boc nu a fost mulţumit de un Departament de control al Guvernului care să efectueze verificări la fiecare minister şi şi-a dorit un corp de control „al lui”. Prodan a arătat că prin OUG 3/2009, prin care se înfiinţează Corpul de control al primului ministru, se stipulează că personalul este încadrat pe baza încrederii primului ministru. „Pentru venirea unui angajat în această structură nu mai este nevoie de concurs, de expertiză, de specialişti, ci trebuie să stai în genunchi în faţa lui Boc şi să-i juri credinţă”, a spus Prodan.

El a mai avertizat că este foarte larg domeniul în care acest corp de control are atribuţii, arătând că acesta verifică eficienţa administraţiei publice, în condiţiile în care eficienţa nu este definită în nici un act normativ, dar că pe lângă autorităţile publice, acest corp de control are dreptul să verifice agenţii şi operatorii economici. „Un om care depune jurământul în faţa lui Boc, controlează agenţii economici”, a subliniat senatorul PNL, care consideră că această structură de control va putea fi folosită la bunul plac al puterii.

Tiberiu Prodan a mai arătat că în Comisia de administraţie publică din Senat s-a adoptat favorabil, la limită, raportul legii de aprobare a OUG 3/2009, arătând că sunt şanse reduse ca în plen să nu fie votată această lege.

Departamentul de Control al Guvernului a fost reorganizat în Corp de Control printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Executiv, în care se arată că personalul va fi preluat pe baza numărului de posturi, a “bunului său renume” şi a încrederii premierului, cu un angajament de loialitate, iar angajaţii care nu se vor încadra în aceste prevederi urmând să fie concediaţi.


Intră acum și în grupul de