Virginel Iordache, reales fără drept de apel preşedinte al PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

91 la 23 la 21 este scorul cu care profesorul Virginel Iordache, liderul grupului de consilieri locali din Consiliul Local Suceava, şi-a adjudecat fotoliul de preşedinte al celei mai importante organizaţii a PSD, pentru a treia oară consecutiv, fiind din acest punct de vedere o adevărată performanţă.

Iordache i-a avut drept candidaţi pe Lorand Ercse, fost consilier local, actualmente om de afaceri şi pe George Petrescu, fostul şef al ARR Suceava, şi el în momentul de faţă important om de afaceri în Suceava. Cei doi contracandidaţi ai lui Iordache au reuşit să strângă, Ercse 23 de voturi, iar Petrescu 21, voturile cumulate ale celor doi nefiind nici măcar jumătate din cele pe care le-a obţiinut în final liderul PSD.

Diferenţa la urna de vot a fost făcută însă cu mult înainte de începerea Conferinţei Municipale de alegeri care a avut loc la finele săptămânii trecute în sala Dom Polski din Suceava, cu ocazia desemnării delegaţilor la şedinţă, ocazie cu care s-a cam tranşat simpatia pentru unul sau altul. În plus, George Petrescu şi-a depus candidatura pe ultima sută de metri, însă nu a reuşit cu gestul său să smulgă prea multe voturi, mulţi din sală sugerând chiar că acesta a dorit mai mult să vadă care mai este gradul de simpatie de care se bucură în rândul membrilor PSD.

Discursurile celor doi contracandidaţi ai preşedintelui în funcţie au fost serios gândite, însă greşit „interpretate” de la tribună, astfel încât vorbele celor doi au sunat în sală mai mult a scuze faţă de liderul judeţean Gavril Mîrza pentru faptul că şi-au permis să candideze. De altfel, nici unul dintre ei nu a reuşit să stârnească rumoare printre delegaţi sau să înflăcăreze audienţa aşa cum ar fi fost normal în cazul unui lider de opinie autentic.

Urcat la tribună abia ultimul, lui Virginel Iordache nu i-a rămas altceva de făcut, după evoluţia concurenţei, decât să atace „la sentiment” audienţa şi să bată monedă, în special pe ideea de echipă, de sacrificiu făcut pentru partid şi de continuitate în vederea unei performanţe ce se doreşte în perioada următoare.
De altfel, idei din discursul lui Iordache au fost preluate de la cealaltă conferinţă de alegeri, unde în locul lui Petrescu a fost Niculai Bosancu şi unde rezultatul a fost acelaşi – Virginel Iordache preşedinte. „Trebuie să mulţumesc tuturor că am rămas o echipă unită şi sudată pe parcursul acestor ani care au fost cei mai grei din istoria PSD Suceava, echipă din care au făcut parte şi Lorand Ercse şi George Petrescu şi le mulţumesc şi lor pentru modul cum s-au implicat”, a spus la un moment dat Iordache.

Deşi „cărţile” se vedea că erau făcute de mult, şedinţa de alegeri a durat peste 4 ore şi în final urnele au dat verdictul: Iordache 91 de voturi, Ercse 23 de voturi şi Petrescu 21 de voturi. Săptămâna aceasta, Consiliul Municipal ales şi format din 86 de persoane se va întruni pentru a desemna componenţa Comitetului Executiv şi alege cei cinci vicepreşedinţi, secretarul organizaţiei şi trezorierul.


Intră acum și în grupul de