Senatorul PSD Ioan Stan anunță că județul Suceava primește 30 de milioane de lei la rectificarea bugetară pentru a rezolva problema financiară a localităților incluse în proiectul „Utilități și Mediu”


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat, marți, că proiectul de rectificare bugetară rezolvă distinct problema localităților sucevene afectate financiar de proiectul „Suceava-Utilități și Mediu la standarde europene”.

Stan arată într-un comunicat de presă că Ministerul Finanțelor Publice a publicat, marți, propunerea de rectificare bugetară prin care se alocă sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Aceste sume au fost repartizate la nivelul tuturor localităților, urmând să fie completate și cu altă sumă (1.47 miliarde lei), prin Hotărâre de Guvern pentru finanțarea secțiunii de funcționare a bugetelor locale.

„Important pentru județul Suceava este că această rectificare a rezolvat distinct și problema financiară a primăriilor incluse în programul „Utilități și Mediu la standarde europene”, județul Suceava primind în acest sens suma de 30 milioane de lei”, susține Ioan Stan.

El consideră că aceasta este încă o dovadă că Guvernul PSD-ALDE și parlamentarii social democrați suceveni  își respectă promisiunile făcute așa cum s-a întâmplat și în cazul demersurilor realizate pentru extinderea rețelei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei, pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei.

„Modul prin care s-a realizat acest lucru reflectă de asemenea atitudinea corectă a guvernării PSD-ALDE față de toate localitățile, indiferent de culoarea politică, spre deosebire de modul mărunt, meschin, partinic prin care Gheorghe Flutur, președintele CJ, a repartizat sumele ce țineau de compentența sa, discriminând vădit localitățile conduse de primari PSD”, a conchis Ioan Stan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de