Viorica Dăncilă respinge de la Fălticeni cerințele lui Tăriceanu pentru rămânerea ALDE la guvernare: Nu vom face nici restructurare guvernamentală și nici nu venim cu un nou program de guvernare


Intră acum și în grupul de

Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, a declarat, miercuri seara la Fălticeni, că nu va accepta ultimatului lui Călin Popescu Tăriceanu pentru rămânerea ALDE la guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a dat termen liderului PSD și a Guvernului ca până pe 20 august să vină cu un nou program de guvernare și o echipă restructurată la Palatul Victoria.

„Nu vom veni cu restructurare în Parlament, nu vom veni cu un nou program de guvernare. Ne axăm în perioada următoare pe implementarea în continuare a măsurilor din programul de guvernare reajustate”, a spus Dăncilă.

Ea a explicat că un program nou de guvernare nu se poate avea decât dacă se merge la vot în Parlament pentru că schimbarea programului de guvernare presupune un vot în Parlament.

„Vom avea o ajustare a programului de guvernare pentru că au trecut doi ani și jumătate de guvernare și odată cu trecerea timpului au mai intervenit și alte lucruri și alte priorități”, a spus Dăncilă care a menționat că vor fi prezentate și alte măsuri pe care cetățenii le așteaptă și pe care le va prezenta pe 1 septembrie.

„Nu venim cu restructurare. Venim în rest cu remaniere acolo unde miniștri nu au îndeplinit programul de guvernare sau nu au îndeplinit criteriile pentru a ocupa în continuare acele posturi”, a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că nu-și dorește ieșirea ALDE de la guvernare.

„ Nu ne-am dorit niciodată acest lucru, dar opțiunea este a dumnealor”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă dorește ca ALDE să rămână la guvernare pentru majoritatea parlamentară sau pentru performanța miniștrilor ALDE, ea a răspuns că nici una nici alta, ci pentru că România are nevoie de stabilitate și că atât PSD cât și ALDE trebuie să realizeze acest lucru.

„Am venit împreună cu promisiuni în fața cetățenilor și împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsuri. Cred că avem această datorie față de români pentru că promisiunile nu au fost doar ale PSD sau doar ale ALDE”, a declarat premierul.

Conferința de presa Viorica Dancila.

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 14. August 2019

Ea a mai spus că evaluarea miniștrilor nu se face în funcție de partid, ci în funcție de activitatea desfășurată.

„Eu cred că trebuie să lămurim lucrurile în interiorul coaliției. Avem în ambele partide și miniștri care trebuie să plece și miniștri care trebuie să rămână, dar aceste lucruri trebuie stabilite în interior”,  a precizat Dăncilă.

Întrebată dacă este firesc ca această coaliție să aibă doi candidați la alegerile prezidențiale, ea a spus că firesc este ca PSD să aibă candidat la aceste alegeri.

„Nu pot să vorbesc în numele ALDE, dar eu știu că PSD trebuie să aibă candidat la prezidențiale pentru că a fost un partid de 23 la sută iar acum a urcat în sondaje. Este normal ca un partid cu o încredere atât de mare să aibă propriul candidat”, a mai declarat liderul PSD.

Viorica Dăncilă a mai spus că s-ar bucura dacă ALDE decide să sprijine candidatul PSD.

„Dacă ALDE vrea să susțină candidatul PSD, ne-am bucura foarte mult, dacă vor să aibă propriul candidat este voința dumnealor și noi o să respectăm acest lucru”, a conchis Dăncilă.


Intră acum și în grupul de