Ioan Bălan, răspuns fulger pentru Maricela Cobuz: Singurul ei proiect în sănătate a fost lobby-ul pentru funcția soțului ei. Acum, ofuscată, încearcă să apere șeful incompetent al soțului ei pentru că i s-a spus adevărul în față.

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a răspuns, miercuri, deputatului PSD Maricela Cobuz,  explicându-i acesteia că nu el are nevoie de lămuriri din partea PSD privind domeniul Sănătății ci rudele și aparținătorii victimelor atacului de la Spitalul de Pshihiatrie din Săpoca.

„Zilele acestea am cerut demiterea ministrului incompetent al Sănătății, Sorina Pintea, în special pentru incapacitatea ei de a face ceva bun pentru sănătate”, a spus Ioan Bălan.

El a menționat că i-a și prezentat ministrului „o situație gravă, reală, adevărată”, dintr-un spital de psihiatrie din județul Timiș, asemănătoarea cu cea din spitalul din Săpoca unde s-a înregistrat un eveniment grav.

„Sper că s-a interesat de situația de acolo”, a spus Bălan.

Parlamentarul liberal sucevean a constatat însă că solicitarea sa a fost comentată, neinspirat total, de „o doamnă extrem de ofuscată”, făcând referire la deputatul PSD Maricela Cobuz.

„Guralivă știam că este datorită lobby-ului făcut pentru soțul ei. Nu am văzut-o niciodată, nici în Parlament, nici în comunitatea suceveană, să vină cu ceva în sprijinul cetățeanului. O văd, în schimb, sărind în ajutorul șefului soțului ei, ministrul incompetent Sorina Pintea. O mai văd că se cațără pe realizările de la Spitalul Județean Suceava ale managerului Vasile Rîmbu și ale președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Eu o înțeleg că în afară de proiectul personal care o leagă direct de șeful soțului ei nu are niciun alt proiect dus la capăt”, a spus deputatul liberal sucevean.

Mai mult, Ioan Bălan, a remarcat „gândirea retrogradă” a deputatului PSD exprimată prin faptul că ministrul Sănătății a finanțat „și spitale” din localități cu primari PNL sau județe cu președinți de CJ membri PNL arată că aceasta are o concepție pe care nici cel mai bătrân membru PSD autentic nu o poate avea, împărțind țara în PSD-iși și restul.

„Ea nu ar fi trebuit să mi se adreseze mie, ci aparținătorilor și rudelor victimelor de la Săpoca”, a conchis Ioan Bălan.(N.B.)