PD-L Suceava a început în forţă campania electorală pentru Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Peste două sute de suceveni s-au aflat vineri, în Piaţa drapelelor Uniunii Europene din centrul municipiului Suceava, pentru a asista la lansarea campaniei electorale a PD-L pentru Parlamentul European. Alături de liderii democrat-liberali suceveni a fost prezent şi administratorul public al judeţului, Petru Luhan, candidatul PD-L Suceava, situat pe locul opt pe listă, considerat eligibil.

El a declarat că va fi reprezentantul regiunii de Nord Est, cea mai săracă regiune a UE şi că în calitate de europarlamentar doreşte să contribuie direct la direcţionarea a cât mai multor fonduri europene pentru România şi implicit pentru această zonă.

Coordonatorul campaniei electorale PD-L Suceava, primarul Ion Lungu, a spus că formaţiunea democrat-liberală face parte din cea mai mare familie politică europeană şi că îşi propune să obţină la aceste alegeri rezultate „destul de bune”. El a mai precizat că PD-L va avea o campanie sobră, decentă, în care îşi propune să vorbească mai mult cu electoratul.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a arătat că este necesar ca şi la alegerile europarlamentare alegătorii să voteze majoritar cu PD-L. „Am avut până acum alegeri locale şi parlamentare în care aţi ales PD-L. Nu schimbi calul când urci dealul. Trebuie să votaţi PD-L şi la europarlamentare, dar şi candidatul PD-L la Preşedinţie”, a spus Onofrei, care a adăugat că în acest fel „demonstrăm că suntem oameni serioşi”. El a subliniat că votul sucevenilor pentru PD-L este unul „util”, pentru că un sucevean va fi trimis în Parlamentul European şi trebuie să aibă şi voturile zonei.

Pe de altă parte deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, omul în spatele căruia a stat o bună parte din organizarea campaniei electorale generale din toamna lui 2008 a declarat democrat-liberalilor prezenţi în Piaţă că rezultatul muncii lor este de fapt nominalizarea lui Petru Luhan pe locul 8 pe listele partidului. „Mulţumesc activului de partid şi cetăţenilor pentru că datorită dumneavoastră, astăzi, avem în faţă, la Suceava, un candidat eligibil, pe domnul Petru Luhan un om care nu va face judeţul de ruşine, nu va face România de ruşine. Cred că acolo unde îl trimiteţi se va face remarcat. Aţi votat la locale PD-L, aţi votat la generale PD-L, m-aţi votat pe mine reprezentant al PD-L în Parlamentul României, vă rog ca la europarlamentare să votaţi PD-L pentru că aşa veţi vota un om de la Suceava”, a mai spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de