Agricultorii suceveni nu se înghesuie să depună cereri pentru subvenţii pe terenurile agricole


Intră acum și în grupul de

Campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pe terenurile agricole nu are prea mare succes, mulţi cultivatori de teren agricol din judeţul Suceava întârziind să solicite acordarea acestor ajutoare financiare. „Solicităm insistent ca fermierii să se prezinte la centrele locale ale APIA la care sunt arondate comunele în care locuiesc, în ziua şi la ora la care au fost programaţi, conform invitaţiilor primite”, se precizează într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava.

Data limită de depunere a cererilor este 15 mai şi, având în vedere că în judeţ sunt estimaţi a fi peste 55.000 de potenţiali beneficiari de subvenţii pe terenul agricol, timpul rămas pentru cei care nu au depus cereri este scurt.
Pentru agricultorii care nu vor depune cereri până pe 15 mai, mai există o perioadă de graţie, până pe 9 iunie, însă fiecare zi de întârziere după jumătatea lunii mai înseamnă o penalitate de 1% din valoarea subvenţiei.

Pentru a avea dreptul la subvenţii, agricultorii trebuie să lucreze minimum un hectar de teren agricol, care să nu fie împărţit în parcele mai mici de 30 de ari.
APIA Suceava informează că au demarat şi plăţile pentru cererile pe terenul agricol aferente anului 2008, la nivelul judeţului existând un total de 57.775 de beneficiari.
Plata unică pe suprafaţă este 107,46 euro la hectar, dintre care 60 de euro reprezintă bani de la bugetul comunitar, iar restul, plăţi naţionale complementare.


Intră acum și în grupul de