PSD a dat verdictul: „Dreapta europeană a adus criza”


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, consideră că toate politicile din ultimii zece ani au fost făcute de instituţii europene care au fost conduse de dreapta europeană, ceea ce a generat mai multă dezbinare decât a fost vreodată de la construcţia Uniunii Europene.

El a amintit vineri, la Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă, de modul în care este tratat cetăţeanul român de Guvernul Berlusconi şi a apreciat că dacă va fi o dreaptă puternică în PE, aceasta va vota împotriva României, a intereselor ei. „Intenţia de a-i ştampila şi xeroxa pe toţi românii care erau în lagăre, chiar dacă sunt romi, chiar dacă sunt ai altor etnii- asta nu s-a mai întâmplat din anii 40. Aceeaşi dreapta a votat în ultimii ani condiţii care nu există în Tratatul de aderare”, a spus Zgonea.

El a mai arătat că acest comportament al dreptei europene a fost faţă de toate ţările ce au aderat la UE după 2004. „Deciziile guvernelor de dreapta vizavi de toate ţările care au intrat în ultimii ani în UE şi comportamentul pe care îl au faţă de Europa de Est, nu vreau să le cataloghez. Să ne aducem aminte cum discutau despre muncitorul polonez, despre asistenta medicală din România, despre muncitorul maghiar. Dreapta europeană în acest moment a adus criza, este cea care a generat în acest moment, prin politicile publice, mai multă dezbinare decât a fost vreodată de la construcţia UE”, a declarat secretarul general al PSD.

Valeriu Zgonea a mai subliniat că Europa socială, cu care UE se laudă, este un concept de stânga, un proiect al stângii europene. Întrebat de motivul pentru care PSD se află la guvernare alături de un partid de dreapta, secretarul general al PSD a spus că „pentru interesul public”.


Intră acum și în grupul de