PSD Suceava redescoperă aversiunea faţă de PD-L


Intră acum și în grupul de

PSD este decis să recâştige prima poziţie în judeţele Suceava şi Botoşani, poziţii pe care le-a pierdut încă din 2004, primul test urmând a fi alegerile europarlamentare din data de 7 iunie. Optimismul social-democraţilor a fost anunţat duminică, de deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, care este membru al echipei naţionale tehnice de campanie.

El a spus că echipa din care face parte este condusă de secretarul general al partidului, Valeriu Zgonea, care a participat la sfârşitul acestei săptămâni la primele instruiri ale echipelor de campanie PSD din judeţele Suceava şi Botoşani, arătând că una din ţintele principale ale PSD în nord-estul ţării este să redevină principala forţă politică. „PSD instituie carantina împotriva gripei portocalii din judeţele Suceava şi Botoşani şi îşi propune să eradicheze focarul democrat-liberal instalat în ultimii ani în această zonă”, a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor.

Parlamentarul sucevean a mai arătat că pentru consolidarea PSD ca primă forţă politică a ţării, bătălia electorală importantă se va da şi în nordul ţării unde, la limită, PD-L a câştigat preşedinţia Consiliilor Judeţene din cele doua judeţe amintite. „Suntem răspunzători pentru această situaţie şi cred că activul de partid din Suceava şi Botoşani a conştientizat importanţa confruntării electorale cu adversarul tradiţional, PD-L.

Vrem ca Moldova să redevină un fief tradiţional al stângii româneşti care să dea şansă acestei regiuni la o viaţă mai bună”, a spus deputatul PSD. El consideră că la ultimele alegeri „Moldova a ales bine”, dar că „neatenţia” membrilor PSD a determinat „anumite derapaje spre democrat-liberali” în nord estul ţării.


Intră acum și în grupul de