Luhan este convins că de la 1 iulie se reduc tarifele de roaming în interiorul UE


Intră acum și în grupul de

Candidat pentru europarlamentarele din 7 iunie pe lista Partidului Democrat-Liberal, la poziţia 8, suceveanul Petru Luhan spune că în ultima perioadă au apărut în mass- media românească tot mai multe analize ale eficienţei legislativului european. “De cele mai multe ori însă, nu ne dăm seama din aceste articole cât de mult contribuie Parlamentul European la îmbunătăţirea vieţii noastre de zi cu zi şi cât de mult contează preocupările noastre, ca cetăţeni europeni, pentru forul de la Bruxelles”, declară Luhan, referindu-se la decizia Parlamentului European de a reduce tarifele pentru roaming de voce şi date, de la 1 iulie 2009.

Candidatul PD-L spune că incepând cu această vară, tarifele pentru convorbiri, mesaje şi internet în roaming vor fi reduse ca urmare a modificării legislaţiei europene privind roaming-ul în reţelele publice de telefonie mobilă în interiorul UE. “Deputaţii europeni au votat în aprilie 2009 pentru maximum 0,43 € pe minut (fara TVA) pentru efectuarea unui apel şi maximum 0,19 eurocenti (fara TVA) pe minut pentru primirea unui apel. În plus, preţul maxim al unui sms trimis din străinătate va costa, începand cu 1 iulie 2009, 0,11 eurocenti (fara TVA), faţă de 0, 29 în medie în momentul de faţă. Românii cu rude şi prieteni aflaţi pe teritoriul Uniunii Europene vor plati astfel mai puţin de la 1 iulie 2009. Acesta este numai un exemplu din ceea ce poate face Parlamentul European. Activitatea acestui for legislativ influenţează foarte mult vieţile cetăţenilor europeni şi de aceea cred că sucevenii trebuie să inteleagă cât de importante sunt alegerile din 7 iunie”, a precizat Petru Luhan.

Democrat-liberalul sucevean Petru Luhan vizează în cadrul Parlamentului European Comisia pentru Dezvoltare Regională. Această comisie este competentă în chestiuni privind politica regională şi de coeziune, în special coordonarea fondurilor europene (Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul de Coeziune), relaţiile cu autorităţile locale şi regionale. “Misiunea pe care mi-o voi asuma, după ce voi începe activitatea în Parlamentul European, va fi aceea de atragere a cât mai multor fonduri europene, pentru ca în acest fel să pot ajuta cât mai mult judeţul nostru”, a încheiat Petru Luhan.


Intră acum și în grupul de