Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian despre nominalizarea deputatului ALDE de Suceava Alexandru Băișanu la Ministerul pentru relația cu Parlamentul: Niciun membru ALDE nu va face parte din Guvernul Dăncilă. O formulă PSD-ALDE este imposibilă juridic, politic și moral.

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a evitat, miercuri, să comenteze nominalizarea vicepreședintelui ALDE Alexandru Băișanu la funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul, arătând însă că „niciun membru ALDE nu va face parte din Guvernul Dăncilă”.

„Cine se duce, pierde calitatea de membru ALDE. Nu există o viitoare guvernare PSD-ALDE. E un șiretlic”, a spus Vosganian.

Liderul ALDE a reiterat că niciun membru ALDE nu poate să facă parte din Guvern.

„O formulă PSD-ALDE este imposibilă și din punct de vedere juridic și din punct de vedere politic și chiar din punct de vedere moral. Oricine acceptă o astfel de propunere, automat este radiat din partid. Nu apucă să treacă strada”, a spus Vosganian.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri după amiaza, că trei parlamentari ALDE sunt  propuși să preia locurile părăsite de trei miniștri ALDE după ce partidul a ieșit de la guvernare.

Astfel, Grațiela Gavrilescu revine la Ministerul Mediului, Ion Cupă este propus ministru la Ministerul Energiei, iar Alexandru Ștefan Băișanu, propus ministru pentru relația cu Parlamentul.

Ea a arătat că vrea să continue guvernarea și să asigure stabilitate.

Dăncilă încearcă în acest fel să evite un vot în Parlament pentru restructurarea Guvernului și să obțină din partea președintelui Klaus Iohannis avizul pentru remaniere.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că membrii ALDE care acceptă funcții din partea PSD în Executiv sunt excluși automat din partid și că cere președintelui României să nu accepte aceste propuneri.

El a reiterat că ALDE a ieșit de la guvernare și că acest joc nu ajută în niciun fel PSD pentru a evita un vot în Parlament.(T.B.)