Biroul Politic Național al ALDE a constatat că deputatul de Suceava Alexandru Băișanu și-a pierdut calitatea de membru de partid și l-a radiat din rândul membrilor. Ovidiu Milici este președintele interimar al ALDE Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Politic Național al ALDE a luat act, vineri după amiaza, că deputatul de Suceava Alexandru Băișanu și-a pierdut calitatea de membru de partid pentru că a susținut, public, PSD, partid cu care ALDE nu este în alianță politică.

Potrivit Statulului ALDE, calitatea de membru al ALDE se pierde prin demisie, radiere și excludere.

Radierea din partid intervine ca urmare a neplății cotizației sau a contribuțiilor stabilite în conformitate cu art. 103, timp de mai mult de șase luni; înscrierea în alt partid; aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală sau interzicerea exercitării drepturilor politice și cetățenești prin hotărâre judecătorească.

În locul lui Băișanu a fost numit, interimar, președinte al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici.

Decizia conducerii ALDE vine după ce Alexandru Băișanu a acceptat să fie nominalizat de Viorica Dăncilă în funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul deși ALDE a decis ieșirea de la guvernare.

Alexandru Băișanu a anunțat că va contesta în instanță decizia prin care a fost radiat din rândul membrilor ALDE.


Intră acum și în grupul de