Vremea cablurilor suspendate din Suceava se apropie de sfârșit. Primăria lansează procedura pentru mutarea cablurilor în subteran și anunță licitația pentru desemnarea firmei care să realizeze și administreze rețeaua subterană


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va lansa procedura de mutare a cablurilor supraterane care sunt în tot orașul într-un sistem subteran, iar pentru aceasta dorește să concesioneze, pentru 49 de ani, prin licitație, unei firme, suprafața de 54.108 mp în vederea realizării canalizației necesare.

Astfel, în ședința din 19 septembrie, Consiliul Local Suceava urmează să aprobe organizarea unei licitații pentru atribuirea contractului de concesiune a suprafeței de 54.108 mp, proprietate publică a municipiului Suceava, pentru realizarea unei canalizații subterane în care se vor amplasa rețele de comunicații electronice și electrice.

Prețul de pornire la licitația pentru concesionarea pentru 49 de ani a terenului necesar realizării canalizației pornește de la suma de 2.098.653 euro, exclusiv TVA,  respectiv 9.968.600 lei exclusiv TVA, urmând ca perioada de recuperare a sumei să fie de 49 de ani. Sumele prevăzute să fie achitate de concesionar vor fi actualizate anual, prin raportul leu/euro al BNR din data de 31 mai a fiecărui an.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că proiectul are în vedere satisfacerea nevoilor populației, ale instituțiilor publice și ale agenților economici prin asigurarea, ridicarea calității și eficienței activităților de comunicații electronice, asigurarea dezvoltării durabile a serviciilor, dar și protecția mediului înconjurător și creșterea calității vieții cetățenilor.

„Deoarece realizarea de canalizații proprii de către fiecare operator este nejustificată din punct de vedere economic, tardivă datorita faptului că în municipiul Suceava un număr foarte mare de străzi au fost deja modernizate și de multe ori tehnic imposibi!ă din lipsa spațiului, este necesară abordarea problemei mutării cablajelor aeriene în subteran și asigurarea dezvoltării și diversificării serviciilor de telecomunicații (CATV, telefonie fixă, internet, transmisii date) prin realizarea canalizației subterane care va da posibilitatea ca fiecare operator să poata achiziționa serviciul de închiriere de tubete la data și în cantitatea necesară concesionării, dezvoltării afacerii sale”, a menționat primarul Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de