Pentru Luhan : „50 de tineri din judeţul nostru vor fi aduşi la Bruxelles prin concurs”


Intră acum și în grupul de

Candidatul democrat-liberal la alegerile europarlamentare din 7 iunie, Petru Luhan, vrea să aducă la Bruxelles 50 de tineri din judeţul nostru. „Vreau să acord tinerilor din judeţul nostru şansa de a vedea îndeaproape cum funcţionează Uniunea Europeană, instituţiile sale şi cum sunt reprezentate interesele lor ca cetăţeni europeni de către acestea. Concursurile pe tematici europene pe care le voi organiza vor avea ca premii vizite la Bruxelles. Astfel, vreau să aduc la cunoştinţă tinerilor absolvenţi nenumăratele programe şi politici prin care Uniunea Europeana sprijină tinerii, le oferă posibilitatea de a studia şi lucra în alte ţări pentru a-şi lărgi orizontul cultural şi profesional. Prin vizitele la Bruxelles, tinerii din judeţul nostru vor afla cum funcţionează Parlamentul European si vor avea şansa de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale UE”, a declarat Luhan.

Statisticile europene arată ca în 2008 au fost peste 275.000 de vizitatori la Parlamentul European, din cele 27 de state membre şi din ţări terţe. Statele cel mai bine reprezentate în ceea ce priveşte numărul de vizitatori sunt Germania şi Franţa.

Peste 5000 de români au vizitat anul trecut clădirea Parlamentului European, aceştia reprezentând în mare parte grupurile invitate de europarlamentari, având în vedere că fiecărui deputat îi este alocată anual o anumită cotă de invitaţi.


Intră acum și în grupul de